Hvad vil du virkelig ?

Det er et af livets store spørgsmål – og hvorfor nu skrive om det her?

Jo, juli måned er en rolig periode i præstegården og i præstens liv. Sommerferien gør sig gældende også her.

Men det betyder samtidig tid til at tænke over tingene. Og på biblioteket fandt jeg en bog netop med titlen: “Hvad vil du virkelig?” af S. Manning og M. Kaae. De arbejder begge som coach og er eksperter i at blive ved med at stille spørgsmål. Om hvad der gør en glad? Om hvad drømmen er? Om hvad vil du virkelig?

Og selv om det godt kan virke som lidt for meget, eller opleves som lidt overfladisk – så tror jeg, det er sundt at standse lidt op og tænke over tilværelsen og alle dens muligheder.

Og som de to forfattere meget rigtigt også skriver, så kan det meget vel være, at du er præcis der, hvor du gerne vil være!

At hverdage og festdage har en god fordeling. At der er tid til at arbejde og tid til at udleve drømme og gøre ting, du gerne vil.

Men det kan også være, at der er sket noget i ens liv, der gør, at nu skal man til at gå en ny vej.

Eller måske bare til at gøre flere ting, som man selv gerne vil og som gør en glad.

Det har måske ikke så meget interesse for dig, men jeg vil alligevel prøve at liste op, hvad jeg selv gerne virkelig vil.

Hvile i, at jeg har et godt arbejde og et dejligt sted at være præst, med godt personale og gode kollegaer.

Have øje for, at jeg er mere praktisk teolog, der også godt kan li’ at bruge mine hænder.

Lade det musikalske fylde, for det er det jeg synes er interessant.

Lade glæden ved at bage komme andre (mere) til gode – (Menighedsråd, kirkekaffe o.lign).

Nyde at se hønsene flintre rundt og stortrives – med masser af plads og grønt græs.

Begynde at strikke endnu mere – genoptage det jeg gjorde utrolig meget som ung 🙂

Finde fodfæste, nu hvor yngste barn snart flyver hjemmefra.

Nyde fornøjelsen og tilfredstillelsen ved at blogge.

Det kan lyde som selvfølgeligheder eller små skridt eller ændringer. Ikke de store revolutioner her. Muligvis. Men for mig at se, handler det om at være bevidst om tingene. Kun at brokke sig eller være irriteret og ikke tilfreds – det gavner ikke noget.

Udsyn – og ind imellem løfte blikket og se lidt længere og drømme lidt – det tror jeg, vi alle har glæde af .

Rigitg god og varm weekend.

Jette

Forrige indlæg

Lyse lagkagebunde

Næste indlæg

Mel fra Egeskov Mølle

4 Kommentarer

 1. randiglensbo.dk

  Jeg er fuldstændig enig med dig. For mig er det også vigtigt at være bevidst om, hvad der gør mig glad – og bruge lidt mere tid på netop det. Jeg lægger også vægt på at blive ved med at være nysgerrig og have drømme 🙂

 2. Jette Holm Rosendal

  Tak for dit svar. Og ja, nysgerrighed er vigtig at holde fast – selv om jeg godt ved, at jeg ind imellem er lidt hurtig til at sige, det vist ikke er noget for mig 🙂 især når det drejer sig om teknik!

 3. Anonym

  Det er lige den slags tanker, man har tid til, når man holder lidt fri. Og hvor har man godt af det. Jeg overvejer de samme ting, mens jeg bager, reder senge og ordner have. Hvad vil du virkelig? Jeg ville gerne have mere tid til at skrive – vil gerne skrive en bog. Men hverdagen overhaler indenom med 1000 ting, der SKAL gøres, og skal man virkelig skrive, skal man også have tid til at lade hovedet blive tomt en gang imellem. Så udfordringen bliver at prøve at lave mere tid. Det er den slags sommertanker, jeg går med 🙂
  Mange hilsener, Karen

 4. Jette Holm Rosendal

  Hej Karen. Hvor dejligt at høre om dine tanker. Jeg fornemmer tydeligt at du gerne vil skrive mere og længere – og udfordringen klart er at få skabt rum og ro til det. Jeg er i forvejen imponeret over alt det, du/I når på jeres sted. Jeg tror noget af vejen, handler om selv at acceptere, at det er i orden at forfølge en drøm – eller en interesse. Og så måske forsigtigt sortere lidt og sætte andre ting lidt til side. Til en anden gang. Jeg håber meget det lykkes for dig en dag, og glæder mig til at læse, hvad du nu end ender ud med. De bedste hilsner Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal