I den kommende weekend kommer blandt andet nevøen på besøg – så jeg er sikker på, at noget kage vil falde i god jord 🙂 De to fætre skal – selv i sommervarmen – helt sikkert spille masser af computerspil og programmere og i det hele taget holde sig indenfor oppe på værelset.

Men en eller anden form for lagkage og noget med kanel (dog hver for sig) – det skulle nok godt kunne spises 🙂

Camilla Plum har i sin bog “Helt i kage” en opskrift på lyse lagkagebunde, som jeg gerne ville prøve. For at få et alternativ til den, jeg altid bruger.

Hendes opskrift var naturligvis for stor til min lille 18 cm springform, så jeg har omregnet og gjort portionen mindre. Der var heller ikke angivet nogen bagetid – så det er min tid, der er anført.

Her er mit forsøg:

Lyse lagkagebunde

2 æg fra skønne høns

1/4 vaniljestang, kornene herfra

85 gr. sukker

revet citronskal ( af ca. 1/4 citron)

25 gr. mandelmel

50 gr. smør, smeltet og let afkølet

75 gr. mel

½ tsk. bagepulver

Bland vaniljekornene med lidt af sukkeret og kom det så i en skål med resten af sukkeret og de 2 æg. Pisk til en lys, let og skøn æggesnaps. Kom smørret i og pisk let. Vend citronskal og mandelmel i æggesnapsen. Sigt mel og bagepulver og vend det med let hånd i dejen.

Kom dejen i en lille springform (18 cm), der er beklædt med bagepapir i bunden og smurt med smør eller bagespray på kanten.

Bages ved 175 grader i ca. 20 minutter til kagen er let lys brun. Prøv evt. med en tandstik i kagen, der må ikke hænge dej ved, når den tages op.

Afkøler i formen, og deles senere i to lag.

Nu er den klar til at blive fyldt og lagt sammen.

Med hvad er endnu ikke bestemt.

I min barndom var det ofte med sveskemos og pyntet med flødeskum. Det bliver det ikke her 🙂 Ikke at der er noget galt med den sammensætning – men jeg tror, jeg finder på noget lidt lettere og luftigt. Der kommer et billede, når resultatet foreligger.

Endnu en dejlig sommerdag tegner sig foran en 🙂

Jette