Lagkage

Her kommer så sidste indlæg om kager til fødselsdagen i Nordjylland. Lagkagen 🙂

Jeg har en opskrift på en lagkagebund, som jeg vender tilbage til igen og igen. Både fordi den er let at lave, altid lykkes, og egentlig er lidt anderledes i fremgangsmåden end andre opskrifter.

Hvordan den så bruges og hvilket fyld, der kommer i, varierer meget.

I udgaven her var fyldet lavet af købte frosne hindbær og brombær fra min egen have. Jeg nyder hver gang, jeg kan tage noget op af fryseren, som er vokset i min egen have eller eget hegn.

Lagkagebund

3 æg fra dejlige høns, delt i blommer og hvider

150 gr. sukker

75 gr. kartoffelmel

60 gr. hvedemel (her 20 gr. mandelmel + 40 gr. hvedemel)

½ tsk bagepulver

Begynd med at gøre en springform klar (ca. 24 cm) læg bagepapir i bunden og også gerne på siderne.

Pisk æggehviderne stive og tilsæt så sukker og pisk i ca. 3 minutter. Bland mel og bagepulver og sigt det i hviderne og kom æggeblommerne ved – det hele foldes sammen med let hånd, til alt er godt blandet. Kom dejen i formen og bag kagen ca. 35 min ved 150 grader. Lad den køle lidt af i formen, før den tages ud og køler helt af.

Flækkes i 2 eller 3 bunde med en takket kniv.

Fyld:

2 blade husblas

200 gr. hindbær (jeg brugte 75 gr. brombær, resten hindbær)

50 gr. sukker

½ tom vaniljestang

½ l. piskefløde

Dagen før kagen skulle samles, kom jeg bær, vaniljestang og sukker i en skål og satte i køleskabet. Sammen stod det og tøede op og smeltede sammen til dejlige råsyltede bær.

Næste dag – udblød husblas, et kvarter, i koldt vand. Pisk fløden til let skum. Vrid husblas og smelt den i mikroovnen med det vand, der hænger ved. Det tager ikke mange sekunder. Afkøl den smeltede husblas ved at komme et par skefulde af frugten i. Og rør dernæst husblasen ud i al frugten (husk at tage den tomme vaniljestang op) og vend til sidst det hele sammen med flødeskummet. Rør grundigt, men forsigtigt.

Nu samles kagen: Læg en lagkagebund på et fad, placer kransen fra springformen uden om. Beklæd evt. ringen med bagepapir først. Fordel så hindbærfromagen ovenpå og slut med den anden lagkagebund. Pres let og stil kagen på køl.

Pynt:

2 ½ dl. piskefløde

krymmel

Pisk fløden til skum. Fjern kransen fra lagkagen og fordel flødeskummet rundt om kagen. Jeg har stadig ikke fået investeret i en sprøjtepose, så flødeskummet blev smurt på. – Til slut pyntede min datter kagen med rund hånd med masser af chokolade krymmel 🙂

 

 

Serveret til kaffe og i godt selskab, så smagte den bare dejligt 🙂

 

 

God onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Klassisk kransekage

Næste indlæg

En overraskelse

3 Kommentarer

  1. Anonym

    Hej Jette!

    Din blog har fanget vores opmærksomhed på grund af kvaliteten af de opskrifter. Vi ville være glade, hvis du ønsker at deltage i Findeopskrifter.dk, så vi kunne oprette forbindelse til den.

    Findeopskrifter.dk er en søgemaskine, der samler de bedste danske madlavning blogs fra internettet.

    Flere hundrede blogs er allerede registreret her og drage fordel af den trafik, vi sender til deres websteder.

    For at deltage Findeopskrifter.dk, bare gå til http://www.findeopskrifter.dk/kom-med-i-madblogstoppen

    Hav en dejlig dag!

    Med venlig hilsen
    – Elin, Findeopskrifter.dk

  2. Unknown

    Jeg plejer at bruge denne opskrift, men jeg vil da prøve denne opskrift næste gang. 🙂

  3. Jette Holm Rosendal

    Hej Kim. Tak for din venlige kommentar – jeg forsøgte at klikke på dit link, men siden var desværre tom. Og nu er jeg jo blevet lidt nysgerrig efter at se din opskrift 🙂
    Venlig hilsen
    Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal