Jeg synes kirkekaffe er en god ting. Det giver lige mulighed for at dem, der har været til gudstjeneste, kan få hilst på hinanden og ønsket god søndag. Det er selvfølgelig helt frivilligt, og der kan også være den dag, hvor man bare helst vil gå direkte hjem, og ikke er i humør til at være social og tale med andre.

Min gudstjeneste ligger helt almindeligt søndag formiddag – og det nærmer sig frokost. Så derfor kan det synes som et lidt forkert tidspunkt at drikke kaffe på. Det fordrer i hvert fald at “noget til kaffen” er let og lækkert.

Min gamle menighedsrådsformand lærte mig et nyt ord: “Frem og tilbage kage” Det er de billigste og mest uinspirerende småkager, der kan købes og serveres. Og fordi de er så kedelige, så vender de tilbage til dåsen. For så at komme frem igen næste gang, der er en andledning. Og sådan en pose småkager kan vare meget længe 🙂

De småkager vil jeg gerne tage kampen op med!

Og derfor blev der i dag serveret små hindbær petit four og små stykker tærte.

Inspiration til tærten er fra Mette Blomsterberg 🙂

Tærte med chokolade og lemoncurd (12 små snitter)

Mørdej:

100 gr. mel

60 gr. smør

25 gr. flormelis

evt. en anelse koldt vand.

Det hele æltes hurtigt sammen og dejen hviler køligt, mindst en ½ time.

Rul dejen ret tyndt ud og beklæd en lille tærteform (ca. 18 cm i diameter). Jeg brugte min lille springform og skar den overskydende dej af.

Chokoladeflan:

40 gr. mørk chokolade

25. smør

25 gr. rørsukker

1 æg fra en højtflyvende høne

Smelt chokolade og smør ved meget svag varme i en gryde. Pisk æg og sukker til en skøn og luftig æggesnaps. Vend chokoladen i æggesnapsen og rør til det hele er godt blandet. Kom dejen i den forede tærteform. Bag kagen ved 170 grader i ca. 20 minutter. Den køler af og sættes gerne i køleskab til næste dag.

Top/pynt:

ca. 1 dl. lemoncurd

25 gr. grofthakket hvid chokolade

10 gr. hakkede usaltede pistaciekerner

Fordel lemoncurden forsigtigt på den kolde kage. Drys med chokolade og kerner.

Her er den skåret ud i små snitter. Velbekomme!

Og kagen smagte over al forventning 🙂 Det bliver absolut ikke sidste gang, jeg forsøger mig med denne kombination af chokolade og syrlig lemoncurd.

Og ret som gudstjenesten sluttede, åbnede himlen alle sluser og det stod ned i stænger – så der var en rigtig god grund til lige at blive stående og få en kop kaffe, før man gik hjem.

God søndag.

Jette