Det er inspirerende at læse andre blogs! Det er ikke blevet til så meget de seneste måneder, men nu -hvor det begynder at blive en anelse mørkere og dagene lidt kortere – så skal jeg nok komme tilbage og få læst flere indlæg 🙂

Men dette nåede jeg forbi, og hvor så den kage skøn ud. Og interessant, for der var brombær i. Og brombær er der overalt lige nu – store, mørke og søde – lige til at spise eller kommer i en kage 🙂

Opskriften var som nævnt inspiration, og her er min noget enklere udgave.

Mazarintærte med brombær (5 pers)

125 gr. mel

25 gr. flormelis

60 gr. smør

Smuldr smør i mel og flormelis og tilsæt evt. lidt koldt vand til hjælp med at samle dejen. Lægges på køl en times tid. Rul dejen ud og kom den i en tærteform – min var 20 cm. i diameter og den var lige en anelse for stor. Prik bunden let.

100 gr. marcipan

25 gr. smør

1 æg

50 gr. sukker

1 spsk. mel

100 gr. brombær

Rør mazarinmassen sammen – undtaget brombær. I den udrullede tærtebund placeres de friske brombær og mazarindejen fordeles over.

Bag tærten ved 175 grader ca. 25 minutter

Den smager så fint – sød som mazarin og syrligt af de friske brombær. Vi spiste den som den var, nybagt og næsten lun. Lidt flødeskum ville helt sikkert også have klædt den 🙂

God sensommerweekend – jeg håber på sol.

Jette