Jeg ved godt, at jeg lyder mere kæk end jeg normalt gør. Men lige præcis aioli er jeg gået uden om, når det skulle være hjemmelavet.

Aioli er et andet ord for mayonnaise, og jeg har altid ment, at det var frygtelig vanskeligt at lave.

Men inspireret af gårsdagens indlæg fik jeg lyst til at udfordre hønsenes fine æg og mine egner evner 🙂

Tillige kan aiolien bruges i dag, hvor der holdes fernisering i anledning af, at konfirmandernes små ikoner afsløres.

Nypisket aioli

Aioli

½ tsk groft salt

1 helt silkehønseæg

½ tsk. sennep

½ fed presset hvidløg

1 tsk. hvidvinseddike

Ca 110 ml. neutral olie (jeg brugte solsikkeolie)

I en skål kommes æg, salt, sennep, eddike og presset hvidløg. Det hele piskes godt sammen. Håndkraft og piskeris. Kom et par dråber olie i og pisk videre. Endnu en gang tilsættes et par dråber olie, og der piskes. Herefter øges mængden af olie, mens der piskes grundigt. Langsomt begynder massen at stivne, og det får til sidst en fin lækker konsistens.

Smages til og sættes til afkøling.

Afkølet aioli og dagens høst af silkehønseæg 🙂

Og så er der super lækker dip – til grissini eller pommes frites eller grøntsagsstave. Det er vist kun fantasien, der sætter grænser.

God torsdag.

Jette