Jeg fandt for nylig noget rød pesto i Føtex, som var sat ned i pris på grund af snarlig sidste salgsdag. Det så alligevel spændende ud, så det kom med hjem 🙂 Og, tænkte jeg, det ville passe perfekt sammen med nogle tørre grissini stænger.

Derfor kommer her en opskrift på en lille portion:Sesam grissini

7 gr. gær

1 ½ dl. koldt vand

½ tsk. salt

1 spsk. sesamfrø

2 spsk. olie

50 gr. grahams – eller fuldkornsmel

Ca. 175 gr. mel

Udrør gæren i vandet og tilsæt de øvrige ingredienser og ælt det til en fin og blød dej. Sættes til hævning et par timer, før den æltes igennem og rulles ud.  Skæres i smalle strimler med et pizzahjul, strimlerne snoes let, efterhæver, mens ovngen varmer op til 200 grader. Bages ca. 13 minutter til de er lysebrune og let tørre.

Og de blev både gode og spist hurtigt.

For som du måske husker, så fik jeg uventet overnattende gæster, da de to tyske vandrere kom forbi præstgården og sov i konfirmandstuen.

Som franciskaner munk er man også tiggermunk – det vil sige, at man lever af det, mennesker på deres vej giver til dem. Det havde jeg ikke helt tænkt igennem – nok fordi det er så fjern en tanke – at man kan leve af igenting, eller rettere af det, andre mennesker giver en på ens vej.

Men for mine to gæster betød det, at de ikke havde særlig meget mad med – så mine nybagte grissini og pesto blev spist. Det samme gjorde brød fra fryseren, kartofler og gulerødder i køleskabet – og mit fine glaskål 🙂 Det havde været lidt hengemt, nok fordi, jeg ikke helt vidste, hvordan jeg skulle bruge det. Men det gjorde de, og de havde fået fri adgang til køleskabet, så væk var det 🙂 Jeg håber det smagte dem.

Det var spændende at møde de to mænd – deres vandring rundt i Europa var et led i et projekt med at samle penge ind til socialt udsatte børn. Så der var sponsorater knyttet til det antal af kilometer, de tilbagelagde.

Tænk sig at opgive alt materielt og så gå fra sted til sted, det var hverdagen.

Nej, så er jeg alligevel glad for mit faste arbejde og de muligheder, glæder og udfordringer, det giver. Men at tænke over vores materielle forbrug – eller overforbrug – det har vi alle godt af at gøre en gang i mellem. Og det blev sat i perspektiv her.

God tirsdag.

Jette