Jeg kan virkelig godt lide biblioteker. Der er en ro og god stemning – masser af bøger, og meget at læse i og enorme mængder af information – samlet på et sted.

De sidste par år har jeg lidt svigtet mit lokale bibliotek – men i går var jeg forbi igen. Og nød at være der.

Der kom et par bøger med hjem – til inspiration. Den ene er fyldt med citater af Johannes Møllehave. Det er en fornøjelse at læse – og det er umuligt ikke lige at tænke og mærke efter hos en selv, når man læser et tankevækkende citat.

Som for eksempel:

“Ligesom man har livretter, kan man have livord.

De sætter en masse tanker i gang,

og man tænker veloplagt videre.”

Det er jo lige vand på min mølle 🙂 Jeg synes ord er spændende – de er interessante at analysere og tale videre om. Hvad betyder de, er der flere nuancer – hvad siger de os?

Her er et par eksempler på ord, jeg synes er smukke og tankevækkende:

Støvtrådeværket

Tonestige

Himmeldråber

De er alle hentet fra salmer og det kristne univers – men de kan også sagtens læses og tænkes over, som almene ord, der er gode at grunde over og gumle på.

Som nu “støvtrådeværket” – det er fra salmen Lovsynger Herren (Den danske salmebog 3,5)

Ordet skaber billeder i ens hovede, fortæller om menneskets forgængelighed – som støv. Men også billedet af trådene i et edderkoppespind dukker op – og de er jo umådeligt stærke. Så som menneske er vi både spinkle og lette som støv, og dog med styrke som et kunstværk skabt af en edderkop.

God fornøjelse med at tænke videre over dine livord 🙂

Jette