DOKK1 – et ret unikt bibliotek

På turen til Århus var det meningen, at jeg ville have besøgt udstillingen Sculpture by the sea. Men den sluttede i sidste uge, så det var bare rigtig ærgerligt. Nu vil jeg satse på næste gang – i 2017, hvor Århus tillige er europæisk kultur hovedstad, så da skal det nok blive en spændende udstilling.

I stedet blev det så til en tur på café med Mette og Peter, inden vi gik ned til DOKK1 – Det sprit nye bibliotek i Århus.

Brunch er altid godt. Vi besøgte Jacobs BQ, hvor der er cafe ud til gaden, og vi blev mødt af en fin buffet: Hjemmebagt økologisk brød og et udmærket udbud af grønt, pålæg og yoghurt. Men kun en ost – det var lidt skrabet. Men ellers var det bare helt fint. Det var prisen også (285 kr. inkl. drikkevarer for os 3)

Mette gik hjem, mens Peter og jeg satte kursen mod havnen og DOKK1. Et super byggeri og et fantastisk sted. Som Peter kommenterede, da vi gik hjem, “Det her vil jeg gerne være med til at finansiere ved at betale skat.”

Fri adgang til et bibliotek med masser af oplevelses muligheder, bøger, spil og computere og meget andet.

Blandt andet lækre stole at sidde i og samtidig nyde en storslået udsigt.

Der var plads til babyer, børn, unge, voksne og ældre. Godt skiltet og let at komme rundt.

Og så var byggeriet budgetteret således, at 1 % af budgettet skulle bruges til kunst. Jeg tænker det blandt andet var dette fine blyantbord og den lidt sjove solsøjle.

Borgerservice var også flyttet ind i DOKK1 – en god ide. For det er med til at mennesker, der måske ikke så tit kommer på biblioteket lige bliver mindet om, at det altså også er deres bibliotek. Og Århus kan altså godt være stolte af deres 🙂

Ja, jeg syner ikke af meget 🙂 Det er et kæmpebyggeri. Med masser af kanter, luft og lys, ramper og niveauforskelle. Jeg kan kun opfordre til at kigge inden for – det har åbent alle dage.

God onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Tilbage fra ferie

Næste indlæg

Små jordbær – jordbærsirup

6 Kommentarer

  1. Lene

    Det ser lækkert ud og jeg har læst at der er en skulptur, som giver lyd hver gang der fødes et barn på fødegangen. Det synes jeg er genialt tænkt 🙂

    • Jette Holm Rosendal

      Hej Lene. Den så jeg desværre ikke – det kunne ellers have været sjovt. Og hvilken skøn ide 🙂

  2. Laura

    Tak for reportage fra DOKK1. Jeg glæder mig rigtigt meget til at se stedet. Jeg føler mig stadig som århusianer, selv om vi snart har boet 10 år i Aalborg. Jeg tror solsejlene du har fotograferet er skulpturen Dong, som nybagte forældre kan aktivere ved at trykke på en knap på fødegangen på Skejby. Jeg synes, som Lene, at det er en fin tanke at man på den måde kan lade hele byen vide at endnu en borger er født.

    • Jette Holm Rosendal

      Hej Laura. Tak for din info. Jeg tror du har ret med hensyn til solsøjlen. For som min søn sagde, den er helt hul inden i, så det giver god mening at den skal aktiveres for at give lyd. Og igen, en super ide 🙂

  3. Karen

    Hej Jette,
    Mht. Dokk1 må jeg nok sige, at jeg er MEGET uenig. Det kan godt være, det er flot, men det dræner de små biblioteker i Aarhus. Skal man have nyt kørekort i Aarhus kommune, skal man ind på Dokk1. Der er langt, det er dyrt at holde der, og Aarhus er en trafikal katastrofe.

    Før Dokk1 åbnede, kunne man hente sit kørekort eller pas hos Borgerservice på det lokale bibliotek, hvor der også er computere etc. For eksempel i Tilst.Det kan man ikke mere, og det er der rigtig mange, der er trætte af. For Aarhus er da ok at besøge – men rende derinde hele tiden vil man ikke, når man bor i Sabro eller Tilst.

    Jeg ser udelukkende Dokk1 som en del af den uønskede centralisering, der foregår på næsten alle offentlige områder. Så øv for den dok.

    vh/Karen

    • Jette Holm Rosendal

      Hej Karen. Og tak for dit indlæg, jeg kan sagtens se, hvad du mener. Jeg var ikke klar over, at de havde flyttet al service derind, det virker ikke så hensigtsmæssigt. Når jeg besøger det, er det jo som turist, og så opdager man ikke helt de ulemper et sådant stort og samlende byggeri kan medføre.
      venlig hilsen Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal