Små jordbær – jordbærsirup

Jordbær sæsonen er ret ret kort – og især da mit lille bed bag konfirmandstuen. Men jeg har nydt hvert et bær, så længe der var nogen.

Mine gamle jordbærplanter giver mest små bær. Meget små bær. Men jeg tænkte, at de måtte kunne bruges til sirup, altså koges med sukker og så bærene siet fra og så: flot rød saft tilbage.

Som tænkt så gjort, og resultatet blev bestemt godkendt.

Jordbærsirup

ca. 350 gr. små jordbær

150 gr. sukker

1 tom vaniljestang

Alt kommes i en gryde og det står og trækker en times tid.

Koger under låg ved svag varme ca. 30 minutter. Kommes i en sigte og drypper af et par timer. Kog saften op og lad den koge ca. 5 minutter uden låg, før den kommes på en flaske, der gerne er skyllet i spiritus.

Opbevares i køleskab.

Let og lækker dessert – græsk yoghurt, knust macarons, halve jordbær og jordbærsirup. Det var ret godt 🙂

Og sikke en kold og blæsende sommermorgen – det er udmærket, at jeg skal sidde bag skærmen en god del af dagen 🙂 Det er intet der frister til at sidde uden for.

Ønsker dig en god dag.

Jette

Forrige indlæg

DOKK1 – et ret unikt bibliotek

Næste indlæg

God weekend

2 Kommentarer

  1. Emilie // Valbylille

    Sikke en dejlig dessert. Jeg elsker den slags – ofte spontane – desserter, hvor man topper yoghurt, skyr, koldskål eller is med hvad man lige har af frugt, søde sager og knas.

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Emilie. Tak for din kommentar – ja, somme tider bliver man ret positivt overrasket over, hvor godt noget ganske enkelt kan smage 🙂
    God weekend.
    venlig hilsen
    Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal