Det ene hold af mine konfirmander har i dag lavet ikoner. Det er efterhånden tredje gang, at jeg forsøger mig med det, og det er bare en fin måde at få konfirmanderne til at arbejde med deres konfirmationsord på.

Hver gang har jeg haft en dygtig lærer på – Helle Noer – som på kyndig vis fortæller og instruerer de unge mennesker. Både så de tænker over, hvad deres ord betyder, og hvordan det kan udtrykkes kreativt som et billede.

Det tager tid at lave ikoner 🙂 og derfor er der indlagt en velfortjent pause undervej.

Jeg bagte et par solide brød, serverede noget frugt og små muffins. De sidste kommer der en opskrift på her 🙂

Små muffins med appelsin og banan. (ca. 20 stk)

2 silkehønseæg (eller et stort)

1 tsk. vaniljesukker

100 gr. sukker

25 gr. grahamsmel

100 gr. hvedemel

1 tsk. bagepulver

50 gr. smeltet smør

1 moset banan

1 appelsin, saft og skal

Smelt smørret og lad det køle lidt af. Pisk æg, sukker og vaniljesukker til en lækker æggesnaps. Kom det smeltede smør i og pisk grundigt. Sigt mel og bagepulver og vend det i dejen sammen med saft og skal af appelsinen. Slut med at røre den mosede banan i dejen. Fordel dejen i små muffins forme – jeg satte papirsformene i mine små metalforme, for at holde lidt på faconen – men det er ikke nødvendigt.

Bag kagerne ved 200 grader i ca. 15 minutter.

Når de er kolde pyntes de – jeg lavede lidt flødeostecreme og noget almindeligt glasur med appelsinsmag. Derfor to forskellige udtryk 🙂

De blev ret gode – og den lille størrelse gør dem endnu mere indbydende 🙂

Og her er resultatet af konfirmandernes anstrengelser 🙂 De gjorde det ret godt. Og jeg er helt sikker på, at de har fået lavet en ikon, som vil hjælpe dem til at huske deres konfirmationsvers. Og samtidig kan de glæde sig over et fint billede.

God tirsdag.

Jette