Kanelsnegle går aldrig af mode. De dufter godt. De smager godt. Og de er heldigvis forholdsvis lette at bage selv.
Forleden, da jeg tankede bilen og bagefter stod inde i butikken fristede de lækreste kanelsnegle muffins bag ruden med alt bake-off bagværket. Det kan man mene meget om, men de så altså lækre ud 🙂 Men jeg købte ingen! Men besluttede at de skulle altså forsøges hjemme i mit køkken.
Og i dag, hvor både Peter og nevøen er på besøg, så var der jo god anledning til at give sig i kast med projektet 🙂
Kanelsnegle muffins (8 stk.)
15 gr. gær
1½ dl. mælk
1 silkehønseæg (eller et lille æg)
1 tsk. groft salt
1 spsk. sukker
50 gr. smør/margarine
50 gr. grahamsmel
ca.225 gr. hvedemel
I en skål blandes mælk, gær, salt, æg og sukkker og røres sammen. De to slags mel kommes i et dejtrug og smørret smuldres heri. Lav en fordybning i midten og tilsæt væskeblandingen og rør rundt, inden dejen til sidst æltes sammen. Måske skal der en anelese mere mel i. Sæt dejen til hævning ca. 2 timer på køkkenbordet.
60 gr. smør
60 gr. farin
25 gr. sirup
1 spsk. kanel
Det hele kommes i en gryde og smelter sammen. Rør til en sammenhængende masse og lad det køle af.
Ælt dejen let igennem og rul den ud til et langt rektangel ca. 60 x 15 cm. og fordel sukkermassen derpå. Rul sammen og skær den i ca. 2½ cm brede stykker og sæt dem tre og tre i lidt store papirmuffinsforme. Jeg har arvet nogle forme fra Oles køkken, de passer perfekt her 🙂
Efterhæver ½ time inden de bages ved 225 grader i ca. 10 minutter. Køler af og så er der lækre kanelsnegle muffins!
Og jeg kan kun sige: De smager godt! På en lidt grå januardag gør de underværker 🙂
God onsdag.
Jette
Skriv et svar