Det er så langt fra sommer. Jo i kalenderen er juli og sommer, men verjmæssigt indbyder det til lune boller og masser af varme krydderier. Det gør godt med lækkert lunt bagværk – så der blev bagt kanelsnurrer i går.

Det er jo egentlig bare kanelsnegle, der er blevet snurret lidt rundt, men festlige ser de da ud 🙂

Kanelsnurrer (ca. 10 små stk.)

1½ dl. mælk

50 gr. smør

10 gr. gær

1 spsk. sukker

½ tsk. kardemomme

½ tsk. groft salt

ca. 200 gr. mel

Kom melet i en skål, sammen med sukker, kardemomme, salt og smør. Smuldr smørret i melet. I en anden skål udrøres gæren i mælken, den tilsættes melblandingen og ældtes godt sammen. Måske der skal en anelse mere mel i. Stilles til hævning 1½-2 timer.

Remonce

50 gr. smør

50 gr. rørsukker

1½ tsk. kanel

Det hele røres sammen.

Ælt dejen igennem og udrul den til en tynd rektangel, og smør remonce på den ene halvdel (den lange led) fold dejen sammen. Med en pizzaskærer skæres 2 cm brede strimler. Hver strimmel skæres næsten igennem igen, og de to ben snoes sammen, og til sidst snoes hele strimlen sammen og lægges i en muffinsform. (Se gerne her, hvor jeg fandt vejleningen til snoningen)

Efterhæver mens ovnen varmer op til 225 gader, snurrerne bages ca. 10 minutter og køler af i formen.

Vær så god – lækkert bagværk 🙂 Muffinsformerne gør, at fyldet bliver omkring snurren. Næste gang vil jeg lave dem større, så man ikke skal spise så mange små 🙂

God mandag.

Jette