Jeg har genfundet glæden ved at strikke 🙂 Jeg strikkede meget som yngre, men så kom børn og familie – og så blev det ikke til meget. Men nu ser tingene helt anderledes ud og der er tid til at strikke. Og jeg hygger mig med det. Det er afslappende, og så hører jeg ofte en podcast samtidig med. Så bliver jeg lidt oplyst samtidig med 🙂

Og lige nu er det mest store sjaler jeg strikker. Det første natsværmersjal blev færdigt først på året, og siden solgt. Nu har jeg så strikket det næste – denne gang på bestilling. Min veninde fra gymnasietiden ville gerne have et stort uldent sjal med klare farver og en del strikketeknik gemt i. Og nu kan jeg så sende det til hende. Jeg håber, hun får glæde at det.

Der er masser af varme i et sådant sjal. For med mønster hele vejen igennem så ligger der altid en tråd bag ved, så i praksis betyder det, at sjalet næsten er dobbelt så tykt, som hvis det kun var strikket med en tråd.

Sjalet strikkes på rundpind – så der begyndes nederst. Med ganske få masker og så tages der ud hele vejen op – for til sidst at klippe sjalet op og folde det ud.

Opklipningsmaskerne gemmes i en kant, der strikkes uden om, inden der til allersidst strikkes en bort hele vejen rundt.

Lyder det som et stort arbejde ? 🙂 Så har du helt ret. Men det er samtidig en glæde at sidde med og se det vokse, og så kan der tænkes mange gode tanker undervejs.

Nu glæder jeg mig til at få det sendt, så veninden kan varme sig under de mange natsværmere.

God mandag.

Jette