Kærnehuset er til salg

Det ville jeg faktisk ikke have troet skulle ske – i hvert fald ikke allerede nu. Da jeg for godt seks år siden købte grunden ved Faldsled var det med tanke på at bygge et sommerhus, som familien fremover kunne bruge i mange år. Godt nok var det et lille hus, men der var god plads uden om og en strand meget tæt på – så der var mulighed for mange gode dage i det lille hus.

Men tiderne ændrede sig. Og på en måde er det jo godt, at vi ikke kan se særlig langt ind i fremtiden – i hvert fald på nogle områder. For hvis vi på forhånd vidste hvordan livet ville forme sig – ja så var der jo mange ting vi ikke ville gøre.

Så den primære grund til at Kærnehuset er blevet sat til salg er, at mit liv har taget en anden retning. Efter tredive år på Fyn blev mit blik vendt tilbage til Jylland.

Og drømmen om at bygge et nyt lille helårs træhus er kommet til. Og jeg er nået frem til, at jeg har ikke brug for to huse bygget ud fra de samme principper. Så derfor skal sommerhuset have nye ejere. Jeg håber, det bliver nogle, som synes husets stil og materialer er de helt rigtige 🙂

Huset er forholdsvis lille, men der er fire gode soveplader fordelt i to værelser. Køkkenalrum har fint plads til seks gæster – vi har været en del flere i huset – og syntes stadig det fungerede godt.

De tre terrasser er virkelig anvendelige. Den store mod vest får masser af sol, den overdækkede mod syd giver skjul for den bagende sol, og terrassen mød øst er med morgensol – og skøn at sidde på, hvis temperaturen bliver for høj.

Haven er på vej 🙂 Der er stadig ikke blevet plantet så mange træer, som jeg havde ønsket, men nogle er det blevet til. Og der er stadig plads til at lave flere plantekasser, hvis det er det man har lyst til. Eller den store plæne kan bruges fri leg.

Bålfad og kajakker giver mulighed for hygge rundt om et lille bål eller en dejlig sejltur i Helnæsbugten. Vandet er lavvandet, så vælter man ud af kajakken er det muligt at komme op igen.

Men mest af alt byder huset på ro og atmosfære. Duften af træ er tydelig, og lyden, når der tales, er behagelig. Træfiberisoleringen isolerer godt og er tillige lydisolerende, så der kommer ikke støj ind udefra.

Området – det sydfynske – er skønt. Idyllisk og naturskønt. Svanninge bakker og bjerge ligger få kilometer fra sommerhuset. Faldsled og den meget berømte kro ligger nær ved. Og Faaborg by byder velkommen med både kunst, kultur, indkøbsmuligheder og en gennemtænkt nyrenoveret havnefront.

Det er lidt vemodigt at sidde og beskrive huset og dets gode muligheder og fine egenskaber. Men det er også godt at vide, at den, som kommer til at eje Kærnehuset fremover, vil få en skønt og sundt hus. Et bæredygtigt hus, som sætter et minimalt co2 aftryk på klimaet.

Huset kan ses til salg hos Danbolig i Faaborg

På vej mod nye mål.

Jette

Forrige indlæg

Onsdags glimt

Næste indlæg

Skjoldbjerg kirke

2 Kommentarer

  1. Held og lykke med salg og kommende nybyggeri. Her kan du helt sikkert bruge dine erfaringer.

    • Tak 🙂 Ja, jeg håber også, at erfaringen vil tælle med på positivsiden. Men endnu står det lidt hen med, hvornår vi kommer i gang med det nye projekt. kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal