Kæmpe og kæmpe – jeg synes i hvert fald den var stor. En Othellolagkage i bradepandestørrelse.

Anledningen var Peters studenterfest. En skøn anledning.

Og der blev regnet og ganget – trukket fra og lagt til – og her følger resultatet 🙂

Det tog noget tid at lave kagen, og der kom udfordringer undervejs. Men jeg var alligevel selv tilfreds med resultatet. Men der er plads til forbedringer 🙂

Othellolagkage til 20 – 25 personer

Bunde ( x 3)

Jeg brugte opskriftenher. Men fordelte dejen i ovnens bradepande, der var beklædt med bagepapir. Bages ved 150 grader i ca. 15 – 18 minutter.

Kan gøres dagen før. Skæres ud i den størrelse, der ønskes – mine var ca. 30 x 38 cm.

Vaniljecreme (x 2)

3 æg, fra frække høns

4½ dl. mælk

3 spsk.(30 gr.) maizena

75 gr. sukker

1 vaniljestang

1½ dl. piskefløde

Skrab kornene ud af vaniljestangen og bland dem med lidt sukker, for at dele kornene. Alt – undtagen piskefløde – kommes i en gryde, piskes godt sammen og bringes op at koge. Kommes i en skål, læg film helt ned på overfladen, sæt skålen i køleskab og lad den blive helt kold.

Når cremen skal bruges, piskes piskefløden til flødeskum og vendes i den kolde creme.

Endvidere bruges:

150 gr. (købte) makroner, knuses let

ca. ½ glas god hindbærsyltetøj

Glasur

300 gr. flormelis

30 gr. kakao

vand

Det hele røres sammen, og her var rigelig med glasur.

Marcipanbånd

500 gr. marcipan

200 gr. flormelis

50 gr. glukosesirup

Alt æltes rigtig godt sammen – her er røremaskinen en god hjælp. Æltes let sammen og gemmes det i en lufttætpose i køleskabet, til det skal rulles ud og skæres til.

Sukkerbillede – mere om det senere.

Opbygning

På det fad, kagen skal serveres på, lægges en kagebund. Rundt om placeres en kant – enten lavet af bagepapir eller plastikfolie – eller hvis man har udstyret i orden, en firkantet kagekant (se evt. her ) Men sådan en har jeg ikke, så mine brødforme blev sat langs kanterne og kom til at danne væg. Det blev lidt intermistisk – men det virkede 🙂

Rundt langs kanten sprøjtede jeg en rand af flødeskum (for at holde cremen inde). Oven på bunden kom hindbærsyltetøj og makroner og sluttede med vaniljecreme.

En ny kagebund kom på og trykket lidt ned. Gentog med flødeskum og creme – og sluttede med at lægge den sidste bund på.

Marcipanbåndet blev lavet af flere mindre stykker. Jeg målte højden på kagen og lagde ca. en centimeter til og skar så lange strimler, af den udrullede marcipan. De blev sat rundt om hele kagen. Der var også her rigelig med overtræksmarcipan – men det kan gemmes i køleskab og bruges en anden gang.

Jeg valgte at bruge en helt almindelig chokoladeglasur og fordelte den øverst. Mens den endnu var fugtig lagde jeg sukkerbilledet på. Det gik ikke helt efter planen – det fortæller jeg om en anden dag 🙂 Men man kan dog godt se, at det er et billede af ham, der blev holdt fest for.

Kagen stod til næste dag. Inden servering pyntes med flødeskumsrosetter i hele kanten.

Peter skar selv kagen for. Og heldigvis smagte den godt 🙂

God weekend.

Jette