Det er ind imellem utroligt, hvad man kan finde på nettet – og købe. Men ind imellem også noget som gør, at man pludselig kan lave noget selv, så det samtidig ser ret godt ud. Næsten som var det købt i en butik.

Studenterkagen til Peter fik jeg lov at bage/lave selv. Og det var jeg selvfølgelig glad for og lidt stolt over. Men ville så også godt, at den kom til at se ordentlig ud, og ikke mindst smage godt.

Da pigerne for 4 år siden blev studenter, havde de netop købt en stor othellolagkage, hvor der på glasuren var et stort billede af dem på. Det med spiselige billeder var ikke så almindeligt den gang, så det vakte lidt opsigt. Nu ville jeg gerne lave noget, der mindede om det til Peter.

Og det viste sig ikke at være så svært. Der er en del firmaer som laver sukkerbilleder efter bestilling. Man kan købe billeder med fortrykte billeder, men man kan også få sit eget billede printet på sukkerpapir.

Jeg fandt firmaet Trykspar som var langt de billigste til at trykke billeder. 18 kr. for et A4 billede + 10 kr. hvis der skulle tekst på + porto/ekspeditionsgebyr (39 kr)

Servicen var helt i top. Jeg bestilte til middag en dag og næste formiddag lå billedet i min postkasse. Godt emballeret og uden nogen skrammer overhovedet.

Men jeg manglede en brugsvejledning.

Og derfor var det ved at gå galt, da jeg skulle lægge billedet på. Jeg havde et sted læst at papiret skulle gøres fugtigt inden det blev lagt på glasuren eller marcipanen, for så ville det bedre kunne hænge fast.

Men det skulle ikke gøres fugtigt. Jeg skulle have lagt det direkte på den fugtige glasur, og ladet det stille og roligt tørre op.

Da jeg fugtede mit billede med vand blev det næsten opløst og hang fast i bagepapiret, jeg havde lagt det på. Jeg fik det lagt på kagen – men det var meget længe om at ville slippe bagepapiret. – Så undervejs var jeg ved at opgive flere gange. Men det lykkedes til sidst – og det er mest i kanten og i hjørnerne man kan se, at det gik galt.

Nu var det første gang, jeg arbejde med sukkerpapir og billeder. Men er blevet klog på at billedet ville træde bedre frem, hvis baggrunden/glasuren havde været hvid. Men det ville bare ikke have passet til en othellolagkage 🙂

Men alt i alt – så prøver jeg gerne det her igen. Det var både sjovt og nemt – og selvfølgelig skal man lære at arbejde med noget nyt. Så trods buede kanter og uens hjørner – så var jeg tilfreds 🙂

Ønsker dig en dejlig weekend.

Jette