Sankt Hans og sommerferie …

Midsommer – med de skønneste lange dage og virkelig lyse nætter.

Danmark, nu blunder den lyse nat
bag ved din seng, når du sover.
Gøgen kukker i skov og krat.
Vesterhavet og Kattegat
synger, imens det dugger,
sagte som sang ved vugger.

Thøger Larsen 1914

Den sang, har jeg sunget nogle gange i den forgange uge. En skøn sommersang, der i år er 100 år, og som stadig fint beskriver den danske sommer. “Lærker der hopped af æg i vår”, og “Pigernes latter og lyse hår”

Natur og hverdag, der tilsammen spår om

“sol over grønne sletter

lykke og lyse nætter.”

Tidløs poesi, der bare rammer så fint.

I dag fejres Sankt Hans. Det er tid til at fejre Johannes Døberens fødselsdag. Her præcis et halvt år før det er jul.Nu hvor lyset begynder at aftage, da blev Johannes Døberen født, hvorimod, når lyset vender tilbage, da fejrer vi Jesu fødselsdag. Det siger faktisk også lidt om deres betydning. Johs. Døberen er forløberen. Hans betydning aftager. Mens Jesus er ham, der kom og var og er lyset.

Og så er det sommerferie. Jeg begynder i dag på 14 dages ferie. Dage der skal tilbringes i haven – eller i hvert fald her hjemme, med små afstikkere ud omkring. Studenten sætter stadig lidt dagsordenen med dimission og studenter kørsel i den kommende uge. Jeg glæder mig til at holde fri – og har med fornøjelse sat autosvar på min mail 🙂

I haven er det tørt – men mine pyntegræskar er langt om længe kommet i gang med at gro.

Det vil sige nogen af dem.

De sidste to planter, der manglede at blive plantet ud, kom i jorden i går. Nu må de gerne få lidt fart på og blive store i en fart 🙂

I haven har jeg også fået lavet et par nye siddepladser. Jeg er blevet færdig med at kløve birketræet, men der var nogle store stykker, som jeg slet ikke kunne gøre noget ved. Men de er gode at sidde på 🙂

En sådan tur rundt i haven bekræfter mig i, at det er ganske udmærket at holde ferie i Danmark. Sommeren er helt som den skal være – selv om blæsten godt må lægge sig lidt 🙂

I morgen kommer her på bloggen mit forslag til Madbloggerudfordringen #3 – sommermad.

Jeg synes selv, det er blevet ret godt – så læs gerne med i morgen 🙂

Jette

Forrige indlæg

Sukkerbillede – købt på nettet

Næste indlæg

Sommerlig bryllupskage Madbloggerudfordring # 3

2 Kommentarer

  1. Anonym

    God ferie, Jette. Det lyder som et par dejlige uger, du har foran dig. Jeg er også helt vild med 'Danmark, nu blunder' 🙂
    vh/Karen

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak Karen. Ja, der er faktisk en del skønne sommersange. Jeg var på udkig efter en til Peters fest, for kravet var en sang og ikke en salme 🙂 Og her gik "Danmark nu blunder" helt fint.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal