I weekenden var jeg nede og gøre klar til de første gæster i sommerhuset. Men der var også tid til at kigge lidt i haven, og ikke mindst så fik Ole slået græsset 🙂

Det ældste æbletræ er fyldt med fine blomster, så det bliver spændende at se, hvor mange æbler der kommer i år. Jeg har plantet et Belle de Boscoop i efteråret, det er også på vej, men tager det mere med ro.

Projektet med kartoflerne – her venter jeg stadig med spænding på, om de nu spirer mine kartofler. Det første lag tang var faldet lidt sammen så vi gik til stranden og hentede et par spande ekstra, så nu er der kommet topdressing på bedet 🙂

Og så fik jeg plantet asparges! Det har jeg set frem til. Siden jeg fik øje på den ene flotte grønne og spiseklare asparges, så vidste jeg, at jeg skulle have flere planter 🙂 De blev bestilt på nettet og leveret og skulle nu i jorden. De er kommet ned i højbedet med krydderurter, nu håber jeg at de alle kan finde ud af at deles om pladsen.

En aspargesplante har en lille knold og nogle meget lange rødder, som heldigvis skulle lægges vandret i jorden, så der skulle ikke graves så dybt 🙂 Nu er de plantet, og så er det bare om at vente et par år eller tre, før der første gang kan høstes grønne asparges. Det skal nok blive godt 🙂

Jeg har en plan om, at sommerhusets have gerne må være varieret og ikke alt for lige i kanten 🙂 Med andre ord, en have, hvor der er plads til både insekter, hunde og mennesker. Derfor er der også et hjørne bag brændelyet, hvor der er en kompostbeholder og plads til at lægge afklippede grene og hækafklip – så kan der måske bo et pindsvin derinde en gang. Det ville da være hyggeligt 🙂

Om lidt går turen igen i sommerhus, der kommer nye gæster igen i dag. Og derfor har jeg været ude at samle til ugens buket. Det projekt og hashtag jeg skrev om her, og som går ud på, at jeg hver uge skal se, om jeg kan lave en buket ud af havens blomster og grene. I dag blev det igen rhododendron, og en jeg ikke kan huske, hvad hedder og en troldhasselgren. Jeg plukkede til to buketter, så den ene kommer med i sommerhus 🙂

God onsdag.

Jette