I aftes havde vi sæsonens sidste menighedsrådsmøde – og det første møde i tre måneder. Normalt kan man måske synes, at møder ikke er så interessante 🙂 Men det var nu ganske dejligt at se alle rådets medlemmer igen.
Jeg står – som jeg har fortalt om før – for kagen til kaffen. Det varierer meget, hvad jeg bager, men i går blev det i det enkle. En lagkage og en småkage. Nødde grissinier jeg blevet vældig glad for, så de kom på bordet – og så denne ret fine lagkage, hvis du spørger mig 🙂 Friske bær gør underværker, og det var gode danske jordbær, der var på toppen. Bundene var bagt med æbler og ligeledes er der æbletern gemt inde i kagen. Det er en lækker lagkage. Jeg bagte den også i en mindre udgave til mors dag, men brugte da agar-agar i stedet for husblas. I går blev der brugt husblas.
Lagkage med hyldeblomstmousse, æbler og frugt ( ca. 12 pers)
Lagkagebunde
4 æg
200 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
50 gr. honning
100 gr. smør
200 gr. mel
1½ tsk. bagepulver
1 stort revet æble, uden skræl
Smelt smørret og alkøl det let. Kom æg og de forskellige sukkerarter i en skål og pisk til en dejlig æggesnaps. Pisk smørret i og vend til sidst mel, bagepulver og revet æble i dejen. Kom dejen i en springform (ca. 25 cm i diameter) beklædt med bagepapir. Bag kagen ca. 40 minutter ved 180 grader. Køler af og deles i to.
Fyld
2-3 æbler, skrællet og i små tern
1 dl. hyldeblomstsirup
Kom æbletern og hyldeblomstsirup i en lille gryde og kog det ved svag varme 3-4 minutter. Køler af og saften hældes fra og gemmes til moussen.
Hyldeblomstmousse
3 blade husblas
Saft fra de kogte æbletern
Saft og skal af ½ citron
50 gr. sukker
1 tsk. vaniljesukker
4 dl. piskefløde
Læg husblas i blød i koldt vand et kvarters tid. Kom saften fra æblerne, citronskal og citronsaft, sukker og vaniljesukker i en lille gryde og giv det et opkog, så sukkeret smelter. Lad det køle lidt af, inden opvredet husblas kommes i og smelter ved varmen. Pisk fløden til skum og når sukkerblandingen er håndvarm røres den i.
Pynt
3 dl. piskefløde
frisk frugt (hindbær, blåbær, jordbær)
Stil den ene lagkagebund på et serveringsfad, læg springformens ring omkring og kom gerne bageplast inden i – det er med til at holde det hele sammen. Fordel æbletern på bunden og kom 2/3 af moussen over. Læg den anden bund oven på og tryk det let sammen. Fordel det sidste af moussen ovenpå og glat overfladen pænt jævn. Stil kagen på køl et par timer.
Inden servering fjernes ring og bageplast, og kagen sprøjtes op med flødeskum. Det kan også smøres på, hvis det synes nemmere. Pynt med masser af frugt og dryp eventuelt lidt hyldeblomstsirup over frugterne.
Voila – du har en rigtig lækker lagkage. Det er en kage med smag og lidt at tygge på undervejs – det holder jeg af – lagkager kan godt blive lidt for bløde efter min smag 🙂 Men her er noget for øjne og smagsløg.
Og endelig et billede fra efter mødet:
Men indendørs aftenlys bliver aldrig helt godt 🙂
Nu stunder pinsen til – og kigger jeg ud af vinduet, så passer billedet så fint til salmen “I al sin glans nu stråler solen” – det gør den i den grad. Og hvor er det dejligt og opløftende – passer lige til pinse og glæden ved endelig at kunne mødes i kirken igen.
Med ønsket om en velsignet pinse.
Jette