Næppe er vi begyndt at forberede os til at arbejde igen, før det er sommerferie planer, der popper op 🙂

Og for mange vil det være nye planer, der skal lægges. Det er det dog ikke for mig.

Før corona og alle følgerne af det, havde jeg tænkt, at 2020 skulle være året, hvor jeg ikke fløj. Men derudover havde jeg ikke lavet særlige planer.

Men nu banker sommerferien på – eller det begynder igen at blive muligt at glæde sig til at kunne komme ud og opleve lidt.

Sidste år var Ole og jeg på cykelferie 🙂 Og det gik godt. Nok lidt hjulpet af stille vejr, flade landskaber og næsten tørvejr 🙂 Men i hvert fald, så vil jeg gerne forsøge igen i år. Og derfor er det en cykelferie i Danmark, der er under planlægning.

Men hvad skal man lige vælge? Jeg faldt sidste år over en bog – Maria i Himmerland – og den tænkte jeg kunne bruges som inspiration. Så Ole fik bogen i julegave sammen med et gavekort på en overnatning i Rebild bakker. Så var vi ligesom lidt i gang 🙂 Jeg kan godt se, at det nok mest er mit projekt, men Ole vil heldigvis gerne med.

I bogen beskrives fem kirker, som alle har det til fælles, at der er en Maria figur. Små kunstværker som er omkring 800 år gamle, og som på sin måde fortæller noget om kristendommen i Danmark. Og som det står i bogen: “Bogen lægger op til en tur, således at natur, kunst og historie bliver en samlet oplevelse for herboende eller besøgende udefra.” Og vi vil så tilhøre den sidste gruppe.

At det lige bliver Himmerland, vi besøger og cykler rundt i denne gang er lidt tilfældigt. Men jeg synes, det var en oplagt ide at have en sådan rute som udgangspunkt – og så kan vi føje mange andre seværdigheder til undervejs.

Nu er jeg i færd med at finde steder at sove – og det skal være steder med både seng og toilet – ikke noget med telt og sovepose til mig.

Og med corona-krisen i baghovedet så er lokale kroer i spil. Kan vi bidrage bare lidt til omsætningen, vil det være fint. Og jeg tror også, der bliver spist ude flere gange – både i ferien, men også ellers. Til gavn for restauranter, men bestemt også fordi, det bliver så dejligt at kunne få serveret mad igen på en cafe 🙂

I det hele taget så vil det være godt i denne sommer at tænke dansk og lokalt. Og der ligger et væld af muligheder lige for næsen af os. Vi skal bare vælge.

Min sommerferie er først til august – men jeg er begyndt at glæde mig. Forventningens glæde skal man ikke tage fejl af 🙂

God onsdag.

Jette