Små hapsere og nippemad – det er lige mig 🙂 Eller mad, hvor man selv sammensætter forskellige elementer, og til sidst har en indbydende tallerken med lige netop det, man selv synes smager dejligt.

De små nødde grissini her er perfekte som ledsager til lidt lækker is og frugtpure. Det var desserten en aften i weekenden, og det smagte dejligt.

Opskriften er af Mette Blomsterberg – jeg har formindsket den og brugt et nøddemix i stedet for kun at bruge hasselnødder. Og det fungerede også fint 🙂

Nødde grissini (12-14 stk)

80 gr. mel (evt. 15 gr. grahamsmel)

40 gr. smør

25 gr. flormelis

½ tsk. vaniljesukker

25 gr. nødder ( solsikkekerner, mandler, hasselnødder)

1 æggeblomme

Alle nødder og kerner kommes i en minihakker og males til groft mel. Kom mel, flormelis, vaniljesukker, nøddemel og smør i en skål. Smuldr smørret fint og saml så dejen med en æggeblomme og evt. et par dråber koldt vand. Læg den lækre dej på køl en times tid, inden den deles i mindre portioner og trilles til tynde stænger. Fordeles på en bageplade med bagepapir og stængerne skæres ud i ca 10 cm lange grissini.

Bages ca. 15 minutter ved 160 grader. Køler af – og du har lækre små grissini som også smager dejligt til et glas sød vin eller en god kop kaffe.

På en smuk maj dag, hvor jeg også bruger tid på at få kirken indrettet, så der bliver plads til dem, der nu må være der efter de nye retningslinjer.

Jette