De lune dage med sol og varme lokker en udenfor. Det er bare noget skønnere at være ud, når vejret er sådan 🙂

Weekenden bød på meget godt vejr, og det blev nydt.

Turen gik i sommerhus, hvor haven stod for tur. Eller måske mest græsplænen 🙂

Men der kom også et nyt højbed. Jeg har i år besluttet, at jeg vil have et bed med sommerblomster – i håb om at tiltrække bier og andre flyvende insekter.

Der er allerede tre højbede, nu kom det fjerde. Men det er altså let at holde have på den måde. Det hele bliver hvor det skal være, og jeg kan bestemme, hvad der præcis skal være i hver kasse.

Højbedene er bygget af gamle pallerammer. Jeg var så heldig, at Ole havde nogle liggende. De havde ligget hos ham i mange år, og jeg tror ikke, han nogensinde havde forestillet sig, at de skulle bruges til højbede på Sydfyn 🙂 Men det fungerer godt.

Fåborg-Midtfyn kommune har en meget fin genbrugsplads, hvor der også er en plads, hvor der hele døgnet kan hentes jord og kompost. Det er altså smart, når man lørdag sidst på dagen mangler jord til sit bed 🙂

Jeg ved godt, at nogen mener, at man kan få mange udkrudtsfrø med hjem, når man henter genbrugs jord – men det tager jeg med. Jeg var glad for, at jeg med det samme kunne få sået mine blomsterfrø.

Nu håber jeg de vil spire, vokse og blomstre – til glæde for mig. Men også til glæde for bier og andre flyvende insekter. Antallet af insekter er styrtdykket – på grund af mange ting – men vi kan hjælpe dem, der er, ved blandt andet at have forskellige blomster i haven, lave insekthoteller og ellers have en kvasbunke et stille sted i haven.

præstegårdens have har jeg også tre højbede, og her blev der i går sat kartofler i det ene. Jeg dyrker ikke mange grøntsager, men kartofler – nyopgravet og dyrket i egen baghave – det er der altså en særlig fornøjelse ved på en dejlig sommerdag 🙂

Så nu venter jeg utålmodigt på, at det hele kommer i gang med at spire og vokse.

God tirsdag.

Jette