Jeg har haft fryseren tømt og afrimet den. Det var godt for fryseren, og det var anledning til, at jeg fik set, hvad der gemte sig i fryserens dyb.

Jeg fandt en æblelagkagebund – fra fortiden 🙂 Den kom med op og så blev det til en lagkage med æbletern og hyldeblomstmousse.

Alt i alt ret meget med noget fra køkkenets gemmer – hyldeblomstsirup har jeg fået af Trine, overskud fra deres bryllupskage-fremstilling. Og moussen er stivnet med agar-agar, indkøbt for længe siden, men stadig en ny ingrediens i mit køkken. Det er altid spændende om moussen nu sætter sig 🙂

Lagkage med æbletern og hyldeblomstmousse (5-6 personer)

Æblelagkagebund

1 æble i små tern

3/4 dl. hyldeblomst sirup

Kog æbletern i sirup ca 3-4 minutter og lad dem køle af i lagen

Hyldeblomstmousse

½ tsk. agar-agar

lidt vanilje

50 gr. sukker

revet skal og saft af ½ citron

saft fra æbletern

2 dl. piskefløde

1 dl. piskefløde til pynt

friske hindbær

Giv agar-agar, citronskal og saft, hyldeblomst sirup og sukker et kort opkog. Lad det køle af til lunken. Pisk fløden til flødeskum og rør det sammen med lagen.

Del lagkagebunden i to og sæt den nederste bund på et serveringsfad. Læg springformens ring (16- 18 cm i diameter) omkring, kom eventuelt bageplast inden i. Fordel de afdryppede æbletern på bunden og kom 2/3 af moussen over. Læg øverste del af lagkagebunden på og slut med det sidste mousse. Sæt kagen på køl – gerne til næste dag.

Inden servering fjernes springformens ring og du kan enten smøre flødeskum på siden eller sprøjte det på. Pynt til sidst med lidt friske hindbær.

Og så har du en ret fin og lækker kage.

Jeg serverede den i går – hvor børn og svigersøn var hjemme på besøg i anledning af mors dag. Det var vældig hyggeligt. Og de overraskede ved at medbringe hjemmelavede veganske hindbærsnitter. Jeg glemte at tage et billede og de blev spist alle sammen 🙂 De smagte nemlig også dejligt.

Tillige fik jeg en anderledes buket blomster – nemlig en tørret buket – i lilla nuancer. Min yndlingsfarve 🙂

God mandag.

Jette