Bryllupscheesecake med agar agar

Nu er det en uge siden, at der var bryllup i familien. Trine og hendes kæreste Martin blev gift sidste fredag – og det blev virkelig en fin dag. Skønne unge mennesker og det fineste solskinsvejr Det blev en dag, præcis, som brudeparret havde ønsket sig.

Jeg havde fået lov at bage den ene af bryllupskagerne – nemlig en cheesecake med hvid chokolade og lemoncurd og stivnet med agar agar. Som jeg har nævnt før, så er jeg ikke så vant til at arbejde med agar agar, så der var lidt præstationsangst – for kagen skulle nu helst blive på fadet 🙂 Og det blev den, og den blev spist ganske hurtigt, for den smager virkelig godt. Den er meget lig denne, men her i en lidt større udgave.

Bryllupscheesecake med hvid chokolade og lemoncurd (10-12 pers.)

225 gr. digestive

100 gr. smør

Kom kiksene i en pose og luk den, og knus så kiksene til fine krummer. I en gryde smeltes smørret og kiksekrummerne tilsættes.

Placer ringen af en springform ( 21 cm i diameter) på serveringsfadet, og sæt bageplast indvendigt i ringen. Fordel kikseblandingen og pres den godt sammen. Køler af et par timer.

Lemoncurd

Laves dagen i forvejen.

Ostecreme

1 tsk. agar agar

1 spsk. citronsaft

115 gr. hvid chokolade

1 tsk. vaniljesukker (eller korn af 1/3 vaniljestang)

1½ dl. creme fraiche 9 %

90 gr. flormelis

275 gr. flødeost

2 dl. piskefløde

Bring agar agar, ½ dl. piskefløde og citronsaft i kog og lad det koge ganske kort. Tag det af varmen. Hak den hvide chokolade og kom den i den varme flødeblanding og rør til det er smeltet.

Pisk den resterende fløde til skum. I en anden skål piskes flødeost, vaniljesukker og flormelis sammen. Pisk creme fraichen i. Når chokoladen er kølet lidt af tilsættes den flødeosteblandingen og der piskes grundigt. Til sidst vendes flødeskummet i.

Inden ostecremen kommes i, smøres kiksebunden med et lag lemoncurd. Fordel så cremen over og glat overfladen. Sæt kagen i køleskab, gerne til næste dag.

Pyntes med marengstoppe og pynt lavet i hvid chokolade. Eller hvad du nu synes, kagen skal pyntes med.

Den lille kage er helt magen til – blot er kiksene glutenfri. De kan købes i et almindeligt supermarked.

Trine havde også lavet en bryllupskage – en vegansk kage, i stil med den, som blev serveret ved et bryllup i det engelske kongehus for nylig. Og den smagte overraskende godt 🙂

Bryllupskager er sjove at lave, de tager tid, men der lægges undervejs mange kærlige tanker i sådan en kage. Og så er det jo altid dejligt, når resultatet står mål med forventningerne 🙂

Til allersidst et billede af den stolte mor og den spændte og lykkelige brud, lige inden turen gik til Århus, hvor en lige så spændt brudgom ventede 🙂

God weekend.

Jette

Forrige indlæg

Væltet pæon

Næste indlæg

Kærnehuset på airbnb

2 Kommentarer

  1. Christina / TheBigMeowski

    Stort tillykke med dem ❤ Din kage ser rigtig lækker og fin ud. Det er en stor og flot ting at kunne give sin datter (og svigersøn) på deres bryllupsdag. Som du selv skriver, så er der meget kærlighed lagt i sådan en kage, og ser kan helt sikkert både ses og smages 😊

  2. Jette Holm Rosendal

    Hej Christina. Og tusind tak for din søde hilsen :-)Ja, bryllupskager er noget særligt. God weekend. kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal