Skøn cheesecake lavet med agar agar

Ja, det er sjældent, at det står i overskriften, hvilket middel der er brugt for at få en masse til at stivne 🙂

Men det viste sig, da jeg skulle finde en opskrift og en vejledning i, hvordan agar agar skal bruges, at det så ikke var så let at finde noget om det.

Så hermed kommer min måde at anvende det på. Agar agar er udvundet af tang, og dermed vegetabilsk, og det skal koges, før det begynder at virke.

Selve cheesecaken er ret traditionel – dog har den et lag syrlig citroncreme i midten, men det passer perfekt til den søde flødeostecreme. Jeg har kigget med hos Ditte og blev inspireret der 🙂

Cheesecake med citroncreme (6 pers.)

150 gr. digestive

75 gr. smør

Kom kiksene i en plastikpose og knus dem – evt. med en kagerulle – ellers bare mas dem godt til der er fine krummer. Smelt smøret og kom det i en skål sammen med kiksekrummerne og rør det sammen.

På serveringsfadet sættes ringen fra en springform (ca. 18 cm i diameter) Sæt evt. bageplast på indersiden. Kom kiksemikset i og tryk det jævnt ud i bunden og sæt så bunden på køl, til den er blevet hård.

Citroncreme

1/6 tsk. agar agar (ikke ret meget :-))

1 ciron, saft og revet skal

55 gr. rørsukker

1 æggeblomme

20 gr. smør

Kom agar agar, citronsaft, skal og 25 gr. rørsukker i en lille bitte gryde og bring det i kog og kog ganske kort. I en skål kommes resten af sukkeret og æggeblommen og det piskes godt sammen, tilsæt så citronlagen, mens der piskes. Kom det hele tilbage i gryden og bring det næsten i kog. Jeg plejer at kigge efter en boble eller to og tager så gryden af. Cremen er tyknet undervejs. Kom nu smørret i og lad det smelte i den varme creme.

Hæld cremen over den kolde kiksebund og lad det blive koldt.

Flødeostecreme med hvid chokolade

½ tsk. agar agar

75 gr. hvid chokolade

1 tsk. vaniljesukker

1 tsk. citronsaft

1 dl. cremefraiche 9 %

60 gr. flormelis

200 gr. flødeost

1½ dl. piskefløde

Bring agar agar, ½ dl. piskefløde og citronsaft i kog og lad det koge et øjeblik. Tag det af varmen. Hak chokoladen og smelt den – jeg brugte mikroovnen – men hold øje og gør det med små intervaller. Pisk 1 dl. fløde til blødt flødeskum. I en anden skål piskes vaniljesukker, flormelis og flødeost sammen.

Tilsæt agar agar blandingen til den smeltede chokolade og rør det godt sammen. Kom det derefter i flødeosteblandingen – og pisk grundigt. Til sidst vendes flødeskummet i.

Kom cremen over kiksebunden og bank fadet let, så lufthuller bankes på plads 🙂 Afkøl kagen et par timer.

Marengstoppe

1 æggehvide

25 gr. sukker

25 gr. flormelis

lidt frugtfarve

Pisk æggehviden stiv i en helt ren skål, og tilsæt sukker og pisk til en sej marengs. Vend derefter flormelis i. For at få lidt farvespil på toppene, smøres en sprøjtepose med lidt frugtfarve indvendig inden marengsmassen kommes i og så sættes små toppe på en bageplade med bagepapir. Bages ca. en time ved 100 grader. Køler af på pladen.

Når kagen skal serveres fjernes ringen og bageplasten og der pyntes efter fri fantasi. Jeg brugte marengstoppe, hvid chokolade og revet citronskal.

Og som du kan se, så står min kage på bunden af en springform – og det er altså en dårlig ide, for kagen kan ikke flyttes derfra 🙂 Så husk, at lave kagen direkte på serveringsfadet.

Det blev en lækker kage, agar agar fungerede fint, det var let at skære pæne stykker af kagen. Det har jeg desværre ikke noget billede af, kagen blev spist inden fotografen kom på banen 🙂

God torsdag.

Jette

Forrige indlæg

Et besøg hos Aarstiderne

Næste indlæg

Refuse, reduce, reuse, recycle, rot

2 Kommentarer

  1. Unknown

    Mega god opskrift

  2. Jette Holm Rosendal

    Tak for din søde kommentar – og det glæder mig at du har kunnet bruge opskriften. kh Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal