Som jeg har fortalt om før, så får jeg hver 3. uge leveret en vegetarkasse fra Aarstiderne. Til stor glæde for mig selv – fornøjelsen ved at åbne og se, hvilke grøntsager og andre spændende ting er med denne gang 🙂

Som kunde har man mulighed for at komme på besøg på Barritskov, hvor Aarstiderne holder til, og få aftensmad af overskudsgrøntsagerne – altså dem, de ikke havde fået solgt i denne uge. Og det var virkelig imponerende, hvad kokken havde fået ud af de grøntsager.

Der var et langbord med utrolig mange forskellige retter og salater, perlebygsalat, stegte selleri, hvidkål og grøntkål i lækre udgaver og så en helt utrolig lækker bønnegryde – som det varme indslag. Desuden var der masser af nybagt brød og forskellige hummuser – lavet på andre bønner end kikærter. Jeg fik en opskrift med hjem, så den må afprøves en dag.

Fællesspisningen blev afholdt i et dejligt og fint lokale med rustikke bjælker og lange borde – en helt igennem hyggelig atmosfære.

Inden vi fik mad, var vi på rundtur i produktionen. Eller rettere, vi var rundt og se, hvor grøntsager og frugt blev opbevaret, og arbejdsgangene med at få dem pakket i kasser, så de lige passede med det, kunderne havde bestilt.

Det er altid spændende at se lidt bag ved det hele, og få et indblik i, hvilke overvejelser og tanker en virksomhed gør sig. Og Aarstiderne havde sadlet helt om for 10 år siden – indtil da leverede de udelukkende økologiske grøntsagskasser. Men efterspørgslen blev en anden, så i dag leverer de udelukkende måltidskasser, dvs. at når man åbner kassen, så er der alt, hvad der skal bruges for at lave et måltid – og opskriften er vedlagt.

Det fungerer fint – jeg får nu ikke altid lavet den opskrift, de foreslår, men pyt med det 🙂

De mange grøntsager bliver opkøbt – både i indland og udland. Ud af de 200 leverandører, de får grøntsager fra, er der 70 fra Danmark. Der er simpelt hen ikke nok i DK til at dække efterspørgslen, og som den venlige guide fortalte, så blev det også for kedeligt hen over vinteren, hvis der kun var danske rodfrugter og kål i hele den periode.

En interessant aften – med lækker vegetarisk mad, og god information.

God onsdag.

Jette