Hvad ?!?

Hvis du havde spurgt mig for 4 år siden, da jeg begyndte at drømme om sommerhus og endelig fandt en fin grund, så ville jeg aldrig have tænkt på, at huset sidenhen kunne lejes ud.

Jeg tænkte, at det lille sommerhus ville være mit/vores og bruges af familien. Det bliver det også – du læser jævnligt her om besøg i sommerhuset, for jeg nyder at være dernede. Dufte træet, se vandet, mærke vinden og bare vide – det er mit hus 🙂 Men der er også mange dage, hvor der ikke er nogen i huset.

Og der er løbet meget vand i åen siden da. Jeg har tænkt mange tanker om bæredygtighed efter at byggeprojektet kom ind i mit liv. Hvordan bygge bedst med hensyntagen til natur og miljø og klima? Og senest er jeg begyndt at interessere mig lidt for zero waste – og tankerne om at bruge mindre og undgå affald. Eller i hvert fald sørge for at sortere det grundigt.

Og en af tankerne i zero waste handler faktisk også om, at have noget, som ikke bliver brugt. Det er jo lidt spild af ressourcer, kan man godt sige. Og det er den tanke, der ligger bag beslutningen om at begynde at leje huset ud en eller to nætter ad gangen, her hen over sommeren.

Udlejningen foregår via airbnb. En internetportal, hvor mennesker over hele verden kan leje et værelse ud, hvis de har et stående tomt. Og man kan også booke et værelse samme sted. Airbnb betyder air bed and breakfast – og referer til, at det hele foregår på nettet. Der er ikke et konkret kontor et sted. Du kan læse mere om konceptet her – en artikel fra Idenyt, der er et par år gammel

.

Jeg er kommet godt fra start – eller rettere, jeg har fået en del bookinger 🙂 De første gæster ankommer i morgen, og det er jeg spændt på. Vil det fungere, vil de synes om huset, vil de efterlade det, som det var, da de kom – og alle sådanne spørgsmål.

Det kan jeg jo af gode grunde ikke vide – men når sæsonen slutter, laver jeg et indlæg, hvor jeg samler op på gode og mindre gode erfaringer på dette med at leje ud via airbnb.

Så nu er det muligt at booke en overnatning i det lille hus med det fine æblebillede – du kan læse mere om det her

Nye tider i Kærnehuset 🙂

Jette