Det er virkelig blevet efterårsagtigt. Mørkt, koldt og vådt. Det skal kun regne en dag, så synes solskinsdagene uendelig langt væk 🙂

I går var jeg endnu en gang en tur i sommerhus – dejlig! Jeg nåede at sidde inden døre og læse lidt i en bog –  og kunne nyde roen og duften af træ. Den er stadig helt tydelig, selvom det er to år siden det blev færdigt.

Jeg ville også fotografere mine fire højbede – her hvor efteråret trænger sig på. Det blev en lidt våd affære, men planterne er sikkert glade for vandet. For det er meget sandet jord, der er i et par af bedene.

Dette højbed er tiltænkt stauder – flereårige blomster, så langt er jeg med 🙂 men deres navne, det er ikke for godt. Men der er en sankthansurt – som er flyttet fra Hejnsvig til Sydfyn, og den klarer det godt. Og i går gravede jeg en blomst op i præstegårdshaven og tog med, den står øverst i billedet. En blomst, der spreder sig flittigt i haven her, så der sker ikke noget ved at tage lidt af den med herned 🙂

Så vil jeg meget gerne have et krydderurtebed. Det går uendelig langsomt. Og så bliver det ikke bedre af, at jeg ikke kan huske, hvad jeg sætter hvor. Så midt i min store rosmarin skyder de grønne asparges også op 🙂

Og så vil jeg så gerne have et rosenbed. Men det er også svært. Bladene falder af planterne, og så står der bare nogle tynde stængler, som dog ind imellem kommer med de fineste blomster. Nu har jeg sat et par juleroser i samme bed, de er lidt bedre til at dække joden. Nu mangler de blot at blomstre, men det er jo først til vinter.

Og så er der mit sidste bed – mit overflods bed 🙂 Her blev sået et brev med sommerblomster, og det har fuldført sin mission – blomstret og stået fint og lyst op. Nu er det ved at være efterårsfarvet – og så er tallerkensmækkeren dog lige kommet med et par nye blomster. Hvor dejligt. Jeg har i øvrigt samlet frø sammen fra netop tallerkensmækkeren og nu lagt dem til tørre i skuret. Så håber jeg, at jeg kan bruge dem næste forår.

De fire små bede ser ikke ud af så meget. Men de har givet mig megen glæde hen over sommeren. De er så tilpas overskuelige, at selv jeg kan være med 🙂

God tirsdag.

Jette