Jeg ved ikke helt, hvad jeg synes om baked beans på dåse 🙂 Synes vist de er lidt melede og lidt for søde – men spiser dem alligevel, når jeg møder dem på et brunch bord.

I aftes spiste jeg dem til aftensmad. Men her var de også blevet opgraderet ret så kraftigt 🙂 Kirsten Skaarup har på sin blog lavet en ret, som jeg tog udgangspunkt i. Jeg brugte dog kun den halve mængde baked beans, og det var rigeligt.

Det er en vegansk opskrift og dem er det godt at have nogen på lager af. Og denne passer perfekt til årstiden, for der skal bruges squash, og en sådan har jeg igen på lager. En foræring 🙂 Og der skal bruges timian, og her nyder jeg at gå om i køkkenhaven og plukke nogle kviste.

Bagte baked beans med grøntsager (1-2 pers.)

1 dåse baked beans

1 løg, i grove tern

2 fed hvidløg, hakket

2 spsk. kokosolie

250-300 gr. rengjorte rodfrugter i små tern

1 lille rød peber, i tern

150 gr. squash, i tern

2-3 stilke timian (eller 1 tsk. tørret)

1 spsk. citronsaft

½ spsk. god sennep

1 tsk. honning

1 tsk. salt

peber

evt. lidt vand

Fordel bønnerne i et ovnfast fad.

Kom kokosolie i en gryde og svits løg og hvidløg let, tilsæt de øvrige grøntsager – vent lidt med squashen – og lad det hele stege ved mellem varme 5 minutter. Tilsæt de sidste ingredienser og lad det hele simre ca. 5 minutter. Der skal måske lidt vand ved, så det ikke sætter sig fast på bunden af gryden. Smag det til, og fordel blandingen oven på bønnerne. Sæt fadet i ovnen og lad det hele blive godt varmet igennem – ca. 20 minutter ved 200 grader.

Og så er der aftensmad. Comfort food – spist af en dyb tallerken. Det var nu ret godt 🙂 Det har en let sødlig smag, men bønnerne har virkelig godt af at komme i grønt selskab 🙂

God onsdag.

Jette