Så kom vi på den anden side af skovrejsningen. Og det gik over al forventning. En virkelig fin dag, med solskin og mange glade mennesker. Skoleelever, forældre og lærere og mange andre fra sognet.

Det gik godt, men det var også et lidt nervepirrende arrangement, fordi hverken jeg eller menighedsrådet stod med det overordnede ansvar. Vi skulle mest stille op og løse forskellige opgaver. Og det gik godt. Der blev holdt taler, skolens elever sang for på fællessang og så blev der plantet ! Ca. 1500 træer kom i jorden i løbet af en times tid. Og ved langt de fleste træer står en lille gul træpind med et navn på – så kan man siden hen komme tilbage og finde det træ, man plantede, og se, hvordan det går med det 🙂

Trine lavede en pind til mig – den er jeg ret glad for 🙂 nu står den ved et træ, som jeg ikke kender navnet på. Men det er heller ikke det vigtigste – det er mere, at træet kommer til at gøre gavn til glæde for mennesker, natur og klima.

Jorden på Fyn er faktisk ret god jord, præstemarken er tung og leret, så efter lidt regn bliver den noget klistret at gå i. Gummistøvler var et godt fodtøj i går 🙂

Inden vi plantede træer var der som sagt forskellige taler – og jeg fik også ordet. Og var faldet over et kinesisk ordsprog, som passede til lejligheden:

“Det bedste tidspunkt at plante et træ var for 20 år siden. Det næstbedste tidspunkt er nu.”

Vi kan bare gå i gang 🙂

Og Middelfart kommune er faktisk noget bagefter med hensyn skov. På landsplan er der 14 % skov, i Middelfart under 10 % – og det politiske mål er omkring 20 % skov inden 2075. Så i går gik vi et lille skridt med på den vej.

Men det er ikke det allerbedste tidspunkt på året at plante skov på – og derfor plantes den anden del af skoven først hen i november måned.

Men dejligt at være kommet i gang – og skønt at kunne tænke tilbage på en dag, hvor det hele fungerede. Bekymringerne til trods 🙂 På billedet ses nogle af de gode folk, der stod bag projektet.

God mandag.

Jette