En del af weekenden blev tilbragt i sommerhuset, mens vejret stadig var solrigt og dejligt. Her til morgen (i Jylland) er det blevet regnvejr. Det er godt nok, men solen savnes hurtigt 🙂 I denne tid bliver sommerhus og haver gjort klar til en ny sæson. Og det er hyggeligt at gå og ordne lidt af hvert.

Som at holde øje med mine højbede. Og se lige hvad der stod – midt inde i rosmarinbusken. Den allerførste asparges i spiselig størrelse! Den fik nu lov at stĂĄ, den mĂĄ godt blive lidt større. Men det er første ĂĄr, hvor det er sĂĄ tydeligt, at det var en aspargesrod, jeg plantede for tre ĂĄr siden – og lige siden har gĂĄet og glædet mig til at den en dag blev stor nok til, at kunne høstes asparges. Nu lykkedes det – men jeg mĂĄ ud og købe flere rødder, for grønne asparges er bare en lækkerbisken 🙂

At den sĂĄ vokser op inde i rosmarinen – tja, jeg glemte lige mine asparges, da jeg flyttede rosmarinbusken. Lidt dumt.

Morgenerne er stadig lidt kølige i sommerhuset – solen nĂĄr først ind i stuen hen pĂĄ eftermiddagen, hvor det sĂĄ mærkes rigtig meget 🙂 Men en morgen i sommerhus er endnu ensbetydende med ild i brændeovnen – hvilket ogsĂĄ er mega hyggeligt.

Lørdagen bød ogsĂĄ pĂĄ besøg af min veninde, som bor i København. For hende var det godt at komme ud, hvor der var højere til himlen og længere til naboer – og ikke mindst ogsĂĄ en at tale med. SĂĄ med afstand fik vi vendt mange emner, spist lækker tapas til aftensmad og nĂĄede en aftentur til vandet.

Jeg bagte ogsĂĄ kokosmakroner i sommerhuset. Jeg har egentlig ikke tænkt pĂĄ, at det er jo en glutenfri smĂĄkage, men det er det. De er lette at lave og smager ret godt. I opskriften stĂĄr, at der skal bruges revet marcipan – det havde jeg ikke, men jeg fandt en marcipanbrød, som blev skĂĄret i smĂĄ tern og kom i dejen. Det fungerede vældig godt 🙂

PĂĄ en regnvejrs mandag.

Jette