Inden længe skal mit lille barnebarn døbes. Og det bliver en festlig dag – det ved jeg med sikkerhed allerede nu 🙂 Jeg har fået lov til at døbe hende, og brodere navn på dåbskjole – og bidrage med en dåbskage.

Så jeg er i gang med de første forberedelser 🙂 I weekenden blev der bagt en dåbskage – eller det er nu mest af alt en lidt opgraderet Othellolagkage. Men derfor skal der øves lidt alligevel. Farven på marcipanbåndet er blevet til den lidt mørke side. Og der kunne også fint være mere creme inde i kagen. Så der kommer en version to 🙂

Inspirationen er fra Instagram og Maja Vase. Hun laver de smukkeste og mest skarpe kager – virkelig imponerende. Der fulgte dog ikke en opskrift med her, så det er mine mål, der er i opskriften her.

Dåbskage version 1 (16 cm i diameter)

Lagkagebund – se her. Jeg lavede en lidt mindre udgave kun med 2 æg

Mørdej

100 gr. mel

50 gr. smør

25 gr. sukker

Smør smuldres i mel og sukker og samles med lidt koldt vand. Lad gerne dejen hvile lidt, inden den rulles ud til en tynd plade. Bager ca. 12 minutter ved 180 grader – udstik en cirkel på 16 cm. når bunden er bagt.

Vaniljecreme – se her. Jeg lavede kun med 1 æg – næste gang bliver det dobbelt portion

Bærkompot

75 gr. hindbær

75 gr. brombær

50 gr. sukker

evt. lidt vanilje

Det hele koges op og simrer et par minutter. Mos bærrene og køl kompotten af.

Chokolade ganache

50 gr. chokolade

½ dl. piskefløde

Hak chokoladen fint. Bring fløden i kog og hæld den over chokoladen og rør det sammen til en glat ganache.

Marcipanbånd – se opskrift her. Jeg brugte 200 gr. marcipan og en violet farve.

Og endelig brugte jeg flødeskum af 2 dl. piskefløde.

Samling

Læg mørdejen på serveringsfadet og sæt en kagering omkring. Flødeskummet kommet i en sprøjtepose og der laves en tynd rand hele vejen rundt til at holde kompotten inde med. Fordel lidt af kompotten på mørdejen. Lagekagebunden deles i tre dele. Den ene del lægges nu i formen. Kom igen flødeskum rundt i kanten, kompot ovenpå og til sidst ½ af vaniljecremen. Gentag en gang til og læg til sidst den sidste lagkagebund på. Tryk det hele let sammen og sæt det i køleskab til næste dag.

Næste dag kommes den let afkølede ganache på kagens top, og det hele hviler lidt igen. Så løsnes kageringen og det udrullede marcipanbånd sættes uden om.

Det lyder måske kompliceret – det er det nu ikke – men øvelse hjælper lidt på vej. Så jeg øver mig igen 🙂

Men smagen i kagen – den er helt ok. Den er blevet testsmagt af flere, og den er faldet i god smag. Så det er jo dejligt.

God mandag.

Jette