Til en overtrukket bryllupskage skal der bruges ret meget overtræksmarcipan 🙂 og det er egentlig ikke særlig svært at lave selv. Min røremaskine kom virkelig til sin ret her, for den gjorde det lidt hårde arbejde, og jeg skulle så kun samle og ælte marcipanen igennem til sidst.

Overtræksmarcipan

600 gr. marcipan

240 gr. flormelis

60 gr. glukose

Pluk marcipanen lidt i stykker og kom det sammen med flormelis og glukose i skålen. Tænd for maskinen og kør ved lav hastighed, til det er æltet noget sammen. Til sidst ælter du massen igennem i hånden.

Der hele pakkes i en lufttæt plastikpose, og gemmes i køleskab indtil det skal bruges. Det har ret lang holdbarhed.

Portionen her passer til en kage ca. 25 cm i diameter. Eller en firkantet kage ca. 22 x 28 cm.

Men hvorfor lave overtræksmarcipan – hvorfor ikke blot bruge ren rå marcipan? Den væsentligste årsag er, at det er langt lettere at arbejde med overtræksmarcipan. Det går ikke så let i stykker, når det rulles ud, det er lettere at forme og få glat. Og så er smagen naturligt nok lidt sødere, idet der jo er tilsat sukker.  

Og set med økonomiske briller – så rækker marcipanen lidt længere. Det bliver lidt billigere, idet sukker jo er betydeligt billigere end marcipan. Men det er ikke økonomien, der skal få dig til at lave overtræksmarcipan. Det er mere glæden ved, at dit marcipanarbejde bliver pænere 🙂

Et lidt kedeligt indlæg måske 🙂 Men det er en opskrift, der er meget god at have liggende.

God torsdag.

Jette