Vi blev begavet med sĂĄ mange og fine gaver til brylluppet. Hver eneste gave var tydeligvis givet med omtanke og med blik for, hvem vi er og hvad vi godt kan li’ 🙂

Og en af gaverne var en kompostbeholder. Der blev smilet lidt, da den blev pakket op – og mĂĄske ogsĂĄ i det skjulte rystet pĂĄ hovedet. For hvor jeg i ĂĄrevis – faktisk altid – har haft en kompost bunke i haven, sĂĄ har min kære mand aldrig haft skyggen af noget, der mindede om det 🙂

Mine børn er vokset op med ordet kompost – bĂĄde fordi vi havde bunken i haven, men ogsĂĄ fordi jeg kærligt blev kaldt “kompostkværnen” – med henvisning til at jeg ofte spiste resterne fra aftensmaden til frokost næste dag. Og sĂĄdan forsvandt resterne. Og derved blev det muligt at servere frisklavet mad hver dag. Til mine børns udtalte begejstring, de var ikke fan af rester.

Jeg er rigtig glad for beholderen. Nu er den blevet samlet og står fint og ugerneret bag carporten. Men som det ses, varer det noget, før den er fyldt op 🙂 Men det skal nok komme.

Jeg har ikke sĂĄ meget forstand pĂĄ effektivt at lave kompost om til god muld. Men jeg synes, det giver sĂĄ meget mening at smide skræller, æbleskrog og æggeskaller i en bunke til kompost i stedet for at komme det i skraldespanden. SĂĄ der skal bruges energi pĂĄ at brænde det af sammen med husholdningsaffaldet – i stedet for at lade det komme tilbage til naturens kredsløb.

Beholderen her er i øvrigt fremstillet af  90 % genanvendt materiale. Lige vand pĂĄ min mølle 🙂

MĂĄ du fĂĄ en dejlig weekend.

Jette