Bryllupskage til sommerbryllup

Bryllupskage – det mĂĄtte jeg lave selv 🙂

Og det gik godt.

Det største forarbejde er at være godt forberedt og have lavet det, der var muligt i forvejen. Så bærpuré og overtræksmarcipan var lavet uger i forvejen og kommet i henholdvis fryser og køleskab. Så var det klar til at blive brugt, når tid var. Pynten, som her var marcipanroser og marcipan fantasiblomster, havde jeg lavet i ugerne op til og opbevaret køligt og lufttæt.

Jeg bagte bunde om onsdagen, lagde kagen sammen om torsdagen og overtrak med marcipan og pyntede om fredagen.

Kagen indeholdt bærmousse og tobleronecreme og friske hindbær.

Jeg fik ikke taget billeder af den færdige kage – det var hjælperne, der samlede den. SĂĄ derfor lidt “skæve” billeder. Og ikke altid fra den bedste side 🙂

Mine tre forme var henholdvis 15 cm, 21 cm og 25 cm. i diameter.

Jeg lavede hvert lag for sig – og angives ogsĂĄ her hver for sig – men selvfølgelig kan det hele lægges sammen og laves pĂĄ en gang. Jeg synes bare, at det var lettest at styre pĂĄ denne mĂĄde.

Jeg har opsmurt min kage med bærmousse – det er ikke rigtigt, hvis du læser andre opskrifter. Men jeg bryder mig ikke om smørcreme, som normalt bruges, og synes faktisk det det fungerer ganske udmærket med moussen.

En kage i tre lag rækker til ca. 30 mennesker

Bunde:

15 cm:

2 æg

1 tsk. vaniljesukker

85 gr. sukker

25 gr. mandelmel

50 gr. smeltet smør

75 gr. mel

½ tsk. bagepulver

Bages ca. 25 minutter – men tjek med en tandstik, om den er gennembagt.

21 cm:

4 æg

½ vaniljestang

170 gr. sukker

50 gr. mandelmel

100 gr. smeltet smør

150 gr. mel

1 tsk. bagepulver

Bages ca. 25 minutter

25 cm:

6 æg

1 vaniljestang

250 gr. sukker

75 gr. mandelmel

150 gr. smeltet smør

225 gr. mel

1½ tsk. bagepulver

Skrab vaniljekorn ud og bland dem med lidt sukker. Pisk æg, sukker og vaniljesukker let og luftigt. Tilsæt det smeltede og lidt afkølede smør og pisk videre. Sigt mel og bagepulver og vend det i æggemassen sammen med mandelmelet. Rør så det hele er godt blandet. Kom dejen i en springform, hvor der er bagepapir i bunden.

Bages ved 175 grader ca. 30 minutter. Køler af i formen.Bærmousse:

15 cm:

125 gr. puré

½ dl. yoghurt (naturel eller med bær)

1½ blad husblas

1 dl. piskefløde

21 cm:

175 gr. puré

3/4 dl. yoghurt

2 blade husblas

2 dl. piskefløde

25 cm:

250 gr. puré

1 dl. yoghurt

3 bl. husblas

2½ dl. piskefløde

BærpurĂ© koges af 500 gr. bær (solbær, hindbær, brombær, jordbær eller andre bær), 75 – 100 gr. sukker og evt. en vaniljestang. Koges ved svag varme under lĂĄg ca. 5 minutter – afkøler lidt inden det køres pĂĄ foodprocessor, for at findele alle bær.

Til bærmoussen sættes husblas i blød i koldt vand ca. 10 minutter, fløden piskes til blødt flødeskum. Smelt husblas i mikroovn og afkøl det med lidt af bærpuréen inden yoghurt og flødeskum blandes i. Moussen kommes i en sprøjtepose (så sparer du en skål) og det er let at fordele efterfølgende.

Kommes i køleskab til det skal bruges.

Tobleronecreme:

15 cm:

100 gr. toblerone

1½ dl. piskefløde

21 cm:

150 gr. toblerone

2½ dl. piskefløde

25 cm:

200 gr. toblerone

3 dl. piskefløde

Hak chokoladen groft. Bring fløden næsten til kogepunktet og kom ad to gange fløden over chokoladen og rør til det er helt smeltet. Cremen sættes i køleskab til afkøling og piskes let inden brug. Pisker du for meget, skiller cremen og du er ikke i tvivl – det skete selvfølgelig for mig 🙂 – og sĂĄ mĂĄ man bare lave en ny portion.

Overtræksmarcipan (se evt. her)

Det lavede jeg pĂĄ forhĂĄnd og til hver kage blev der brugt henholdvis 300 gr., 400 gr. og 600 gr. marcipan.

De bagte bunde deles i tre lag. Jeg skærer som regel lidt af toppen, for at få den flad og vender så i øvrigt bunden i vejret på min kage. Bunder er altid jævn og god at have øverst.

Sæt den nederste bund pĂĄ serveringsfadet og kom bageplast omkring – placer evt. ogsĂĄ ringen fra springformen – sĂĄ er du sikker pĂĄ, at alt bliver hvor det skal. Fordel sĂĄ tobleronecreme og sæt evt. nogle friske hindbær rundt om i cremen, inden næste bund lægges pĂĄ og trykkes pĂĄ plads. Fordel bærmousse (der er lidt i overskud) og læg sidste bund pĂĄ. Tryk let og sæt sĂĄ kagen pĂĄ køl til næste dag.

Gentag med de to mindre kager – de placeres pĂĄ kagepap, sĂĄ de senere er til at flytte rundt pĂĄ.

Næste dag venter hĂĄrdt arbejde – med at rulle overtræksmarcipan ud. Brug lidt maizena pĂĄ bordet og rul sĂĄ til pladen er stor nok og ca. 3 mm tyk.

Pak en lagkage ud og skær evt. kagen lidt til, hvis formen er lidt uens.

Smør kagen op med den tiloversblevne mousse. Det giver marcipanen noget at hænge fast i.

Flyt så den udrullede marcipan forsigtigt over på kagen. Og klap det let til og skær det overskydende fra, inden der til sidst pusles om kagen og marcipanen trækkes og lægges ind til siderne. Det bliver lettere med tiden 🙂

Det hele gentages med de to sidste kager. Jeg lavede et lille marcipanbånd og satte rundt nederst på kagen, det dækker lidt ujævnheder 🙂

Jeg satte kagerne på køl, inden de blev samlet. Der kom kraftige sugerør i de to nederste kager, for at de kunne bære kagen ovenpå.

Placer roser, blomster og blade, som du synes. Jeg bruger altid smeltet chokolade som lim – det er vist ikke helt rigtigt, men det smager godt 🙂

Brudeparret, som anes på toppen af kagen, har Trine, min ældste datter, lavet i hjemmelavet fondant. Det er helt hendes værk. Og jeg er så imponeret 🙂

Nu er kagen serveret og spist. Det har været hele arbejdet værd, og givet mange gode erfaringer. Og ikke mindst glæden ved at servere den til ens eget bryllup 🙂

Nu venter nogle dages bryllupsrejse – turen gĂĄr til Schloss Frauenmark.

God weekend.

Jette

Forrige indlæg

Bryllup, brudepar og brudebuket

Næste indlæg

Ferieglimt

2 Kommentarer

  1. Thyde Living

    SĂĄ fint og stort TILLYKKE med brylluppet
    Annette

  2. Jette Holm Rosendal

    Tusind tak Annette. Vi glæder os også fortsat over en dejlig dag.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal