Nu har jeg jo sat mig selv på opgavenmed at bage kage til menighedsrådsmøderne  – i hvert fald her i efteråret. Og det synes jeg stadig er en rigtig god ide 🙂

Jeg nyder forberedelserne, hele processen med at skabe og lave en kage.

Til mødet i aftes blev det til små lagkagepakker og et brioche brød. Idéen med de små pakker, fandt jeg i bogen “Nanas kageri”. Men indholdet i pakken er mit eget forslag.

Små lagkagepakker ( 9 stk.)

Brun lagkagebund (opskrift se her)

Brombærmousse

50 gr. brombær

15 gr. sukker –

1 dl. brombærsyltetøj

2½ dl. piskefløde

2 blade husblas

Friske eller frosne brombær råsyltes med sukkeret – gerne natten over.

Udblød husblassen ca. et kvarter. Pisk fløden til flødeskum og vend syltetøj og råsyltede bær i – vent med saften. Smelt husblas (i mikroovn) ved det vand, der hænger ved. Køl husblassen ned med saften fra brombærene og rør til sidst det hele i flødeskummet og vend godt rundt. Stilles på køl et par timer – eller til næste dag.

Kagen samles  – og gerne i en form. Men jeg havde ingen, der passede.

Så fandt jeg her en beskrivelse af, hvordan man kan lave sin egen kagekant, så den passer 🙂 Her ses min – 15 x 15 cm. Lavet af en (tom) chokoladeæske og en frysepose.

 

 

Når kagen er samlet, sættes den i køleskab, gerne til næste dag. – Inden den blev skåret ud i 9 stykker ( 5 x 5 cm), havde kagen været ca. en time i fryseren. Så er den lidt lettere at arbejde med, når den skal beklædes med marcipan.

 

Overtræksmarcipan

 

300 gr. marcipan

120 gr. flormelis

30 gr. glukosesirup

Alt æltes rigtig godt sammen – her er røremaskinen en god hjælp. Æltes let sammen og gemmes det i en lufttætpose i køleskabet, til det skal rulles ud og skæres til.

Kan evt. farves – her kom lidt gul farve i, da jeg æltede det igennem før brug.

Jeg delte marcipanen i 9 stykker. Det var lettest at rulle hvert stykke ud for sig.

Inden marcipanen kom på, smurte jeg lidt abrikosmarmelade på toppen af kagen.

For nogle aftner siden lavede jeg lidt blomster til at sætte på pakkerne – ligesom da jeg lavede disse marcipanroser. Igen er det bare fri fantasi 🙂

Blomsterne blev sat fast med en anelse glasur – og så er lagekagepakkerne klar til at blive serveret 🙂

 

Og de smagte dejligt. Og blev godt modtaget.

 

En enkelt kommentar til lagkagepakken er dog, at der er meget marcipan og ikke så meget kage og fyld. Men det kan ikke være anderledes lige i denne sammenhæng. Alternativt skulle man lave en stor lagkage og pynte den som en pakke.

 

 

Lige et sidste billede – sådan så kagerne ud inden i 🙂

 

Jette