Jeg har faktisk aldrig i mit ret lange liv bagt en chokoladelagkagebund.

Og da jeg stadig er i færd med at samle inspiration til min udgave af Mont Blanc kagen – så har jeg brug for en opskrift på brune bunde.

Jeg faldt for noget tid siden over en opskrift på Valdemarsro på netop sådanne bunde, så den har været udgangspunkt. Her i lille udgave 🙂 Denne portion passer til min lille form (18 x 18 cm) eller en lille springform.

Og bundene her skal bruges til små lagkagepakker – dem får du at se i morgen 🙂

Chokoladelagkagebund

3 æg, fra hyggelige høns

30 gr. sukker

25 gr. mørk farin

1 tsk. vaniljesukker (gerne hjemmelavet)

½ tsk. bagepulver

60 gr. mel

50 gr. mandelmel

1 spsk. kakao

25 gr. mørk chokolade

50 gr. smør

Del æggene, og pisk først hviderne stive. Så kan du bruge piskerisene til æggesnapsen uden at behøve at vaske dem først.

Kom æggeblommer og de tre slags sukker i en skål og pisk til en skøn æggesnaps. Imens smeltes i en gryde chokoladen og smørret. Det køler let af og piskes derefter i æggesnapsen.

Sigt mel, kakao og bagepulver og vend det i dejen sammen med mandelmelet. Til sidst kommes de stiftpiskede æggehvider i, og der vendes forsigtigt rundt i dejen.

Kommes i en form, beklædt med bagepapir.

Bager ca. 20 minutter ved 180 grader. Afkøler i formen.

 

 

Når kagen er kold, skæres den eventuelt til, og deles den i to – og er klar til at blive lagt sammen med det fyld, du nu vælger.

 

God tirsdag.

 

Jette