Min søster havde fødselsdag i går – og en lille gave ville være fint. Og i Paris havde jeg jo set utallige flotte macarons og bestemt mig for selv at blive bedre til at bage dem. Så her var en anledning til at eksperimetere med fyld og få lidt mere øvelse i at bage selve bundene.

Jeg valgte at lave dem lyseblå og fylde dem med hyldebærcreme. Men der er stadig lang vej, før mine ligner dem i Paris – eller for den sags skyld, bare dem i kagebøgerne 🙂

Man kunne sagtens have lavet meget mere saft end jeg her giver opskriften på. Men da jeg ville plukke hyldebær, var træet i haven stort set ribbet – fuglene synes åbenbart også, at det var fristende bær. Og dem der sad på træerne i hegnet var alt for højt oppe til, at jeg lige kunne plukke eller klippe dem ned. Så derfor en mikro portion, men rigeligt til den creme, der blev lavet.

Hyldebærsaft

ca 100 gr. hyldebær (bær og de tyndeste stilke)

½ syrligt æble

½ dl. vand

15 gr. sukker

Kom hyldebær og æble i mindre stykker i en gryde sammen med vand og kog ca. ½ time. Hældes i en sigte og drypper af et par timer – der er en meget koncenteret saft tilbage. Koges op med sukker til sukkeret er smeltet og hældes på flaske (eller et glas), og låget skrues på med det samme.

Hyldebærcreme

½ dl. piskefløde

65 gr. grofthakket hvid chokolade

1 spsk. hyldebærsaft

Varm fløden op til kogepunktet og tag den af varmen. Kom chokeladen i og pisk, mens den smelter. Til sidst røres saften i. Sættes på køl til næste dag.

Macarons – se opskriften her

Jeg havde tegnet cirkler på bagsiden af bagepapiret – de var bare for store. 4 cm. i diameter er mere passende.

De kolde kager lægges sammen to og to. Jeg kom en lille smule creme på en og lagde en anden oven på. Jeg tror, at cremen med fordel kunne have været en lille smule tykkere. Jeg eksperimenterer videre 🙂 Og der var rigelig creme her – det må kunne bruges i en cookies eller noget lignende.

Hyldebærsmagen trådte ikke frem, men det gjorde farven til gengæld 🙂

Og gaven blev vel modtaget – både skålen og indholdet.

I denne uge skal der også bages – blandt andet små lagkagepakker og en helt gammeldags marmorkage. Men mere om det de kommende dage.

God mandag.

Jette