Kedeligt – det afhænger nok af øjnene der ser det 🙂 Men det er opskriften på en lagkagebund der kommer her – og i sig selv, er det jo ikke så interessant. Men når den kommer i selskab med lækker chokoladecreme og syrlig bærmousse og dækkes af flødeskum eller marcipan – ja, så får  piben en anden lyd 🙂

Opskriften her har jeg bragt før, blot i mindre størrelse. Men i forbindelse med forberedelse af bryllupskage, så er det rart at have prøvebagt alle størrelser, for at være sikker på at bagetid og portions størrelse er den rette.

Opskriften her er til en springform 25 cm i diameter.

Lagkagebund

6 æg

250 gr. sukker

½-1 vaniljestang, kornene derfra

150 gr. smør

75 gr. mandelmel

225 gr. mel

1½ tsk. bagepulver

Smelt smør og lad det køle lidt af. Pisk æg og sukker og vaniljekorn til lækker æggesnaps. Tilsæt den smeltede smør og pisk grundigt. Sigt mel og bagepulver og vend det i æggesnapsen sammen med mandelmelet. Fordeles godt rundt til en ensartet og fin dej. Kommes i en springform med bagepapir i bunden (25 cm i diameter). Bages ca. 30 minutter ved 175 grader.

Køler af i formen, før den tages ud og deles i tre lag. De er bløde, men hænger godt sammen og er tilpas fugtige.

Nu ligger bundene i fryseren, og næste gang du møder disse, eller nogen tilsvarende er de kommet i godt selskab med mange lækre ting.

Der bliver også lavet marcipanroser og blomster for tiden – og øvet lidt i at få dem sat sammen så det ser fint ud 🙂

Det er altså mærkeligt – det ser så let ud, når jeg kigger billeder på Instagram – men når det er mig, der selv står med marcipan, farve og forme – så er det ikke helt så let. Men jeg synes dog efterhånden, at det går den rigtige vej 🙂

God og sommerlig weekend til dig.

Jette