Når der lige her, hvor man selv bor, laves en udfordring med kåring af byens bedste kage – så er jeg nød til at komme med et bud 🙂

Alene udfordringen med at lave kagen er en stor del af glæden. Processen – dette at se kagen tage form og blive bygget op. At forsøge at få ideer og ens egne evner til at mødes. For det viser sig nemlig tit, at det er her, den store udfordring er 🙂 At i tankerne er det let nok, men når man så står der ved køkkenbordet, så er det ikke altid, at marcipanen vil, som jeg vil. Eller at farven bliver helt som tænkt. Eller konsistensen er lidt for blød – eller hvad det nu kan være. Der er faktisk mange ting, der ind imellem er i spil.

Men – august, sensommer – det må være bær, der er med. Brombær.

Lagkage med brombærmousse og marcipanovertræk

lyse lagkagebunde

opskrift finder du her

Brombærmousse

200 gr. brombær, friske eller frosne

50 gr. sukker

1 dl. yoghurt naturel

evt. lidt tom vaniljestang

2 dl. piskefløde

3 blade husblas

Jeg sætter gerne bær, sukker og vaniljestang over og trække i køleskab dagen før. Om det gør den store forskel her ved jeg ikke, men det dufter skønt 🙂

Bærene koges ca. 5 minutter under låg, moses og mases gennem en sigte, så alle de små kerner sorteres fra. Saften køler af.

Udblød husblas i ca. et kvarter. Pisk fløden til flødeskum. Smelt husblas ved det vand, der hænger ved og en skefuld af brombærsaften. Rør lidt efter lidt al saften sammen med den smeltede husblas. Bland yoghurt og saft og rør det godt sammen og vend det til sidst forsigtigt sammen med den piskede fløde. Smages til, måske skal der lidt mere sukker i. Sættes på køl til næste dag.

Marcipanovertræk

Overtræksmarcipan af 300 gr. marcipan – opskrift se her

Opbygning af kagen:

Jeg skar lige det øverste af kagetoppen, for at få den lide mere plan og jævn, og så vender jeg ellers bunden i vejret, så kagen faktisk kommer til at stå på hovedet. Bunden er langt mere jævn og det er lettere at få marcipanen til at ligge pænt oven på den.

Del kagen i to – og placer den ene bund på det fad, kagen skal serveres på. Sæt ringen fra springformen omkring eller brug bageplast eller lav en krans af dobbelt bagepapir – så fyldet holdes på plads.

Fyld godt halvdelen af moussen i og glat det ud og læg den anden kagehalvdel på og pres let sammen. Sættes på køl til næste dag.

Jeg synes farven er så fin – og så skal den blot gemmes væk bag overtræk 🙂 Inden overtrækket kommer på, smøres kagen med lidt af det tiloversblevne mousse.

 

Overtræksmarcipanen blev æltet godt igennem og udrullet direkte på køkkenbordet – med en anelse maizenamel til hjælp. Det gik faktisk ret godt – øvelse hjælper åbenbart også her 🙂

Kagen blev dekoreret med brombær formet i marcipan – virkelig efter bedste evne.

 

 

Nu er kagen afleveret, så er det spændende at se, hvordan det går den videre 🙂 Men jeg blev egentlig rimelig godt tilfreds selv med resultatet.

 

Dagen byder på bagning af endnu en kage. For i morgen er der efter gudstjenesten en kort vandretur til et smukt udkigssted – og der kan der – ud over frokost – helt sikkert også godt spises et stykke kage 🙂

 

God lørdag.

 

Jette