Jeg har for nogen tid siden skrevet om citronmåner. Jeg ville servere dem for mine korvenner. Og jeg fik prøvet to meget forskellige opskrifter på citronmåner. Den ene er beskrevet her.

Og i dag kommer den anden 🙂 Og det pudsige ved de her kager er, at de netop er runde som fuldmåner. Og dog tror jeg at de fleste af os tænker på de meget gule halvmåner pakket i cellofan, der kan købes for ingen penge rigtig mange steder. Men de her citronmåner er med garanti af en anden kvalitet!

Denne opskrift på citronmåne har jeg fundet her.

Ofte, når jeg læser opskrifter og afprøver dem, gør jeg dem mindre – men denne gang måtte jeg gøre opskriften lidt større. Mine springforme er forholdsvis store, og skulle månen ikke blive flad som en pandekage, så måtte mængden øges.

Der skulle også Amaretto-likør i opskriften – og det var jeg heller ikke lige i besiddelse af – så endnu en gang blev det en af pigernes sjatter fra kælderen, der kom i brug. Noget med abrikossmag 🙂

Citronmåne (ca. 12-14 stk.)

150 gr. smør

350 gr. sukker

4 æg – fra forårsfriske høns

1 stang vanilje

1 spsk. likør

2 citroner – den revne skal

150 gr. mel

Glasur:

175 gr. flormelis

saft af ½ citron

evt. lidt vand

evt. 1 spsk. grofthakkede usaltede pistaciekerner – til pynt

Tænd ovnen på 175 grader.

Skrab kornene ud af vaniljestangen (gem den i glasset med hjemmelavet vaniljesukker.) og mas kornene ud i lidt af sukkeret. (Så de små korn bliver fordelt)

Kom vaniljesukker, resten af sukkeret, smør og likøren i en skål og pisk det godt sammen. Tilsæt æggene et ad gangen og pisk godt mellem hvert æg. Kom den revne citronskal i – husk kun den gule skal, det hvide er bittert.

Sigt melet og vend det forsigtigt i.

Beklæd en springform (ca. 25 cm) med bagepapir, og kom dejen i.

Og så ind i den varme ovn og bag ca. 45 minutter. Køler af i formen, hvorefter den tages ud og sættes på et fad.

Rør glasuren sammen og fordel den på kagen. Drys evt. med grofthakkede pistaciekerner. Den grønne farve liver bare gevaldigt op 🙂

Så er der kage til kirkekaffen senere i dag.

Blomsterdekorationen fik jeg i går fra min søde nabo – den havde prydet bordet ved deres guldbryllup

God weekend.

Jette