Brownies er bare en fantastisk kage. Den smager altid godt.

Men jeg smagte sidste år til et korstævne en konfektagtig kage, lidt som en brownies – men uden skyggen af chokolade i. Der var kun brugt kakao.

Og dermed blev kagen jo noget billigere at bage. Og det kan sommetider være godt at have sådan en kage i opskriftsamlingen 🙂

I den kommende uge har jeg en aften for konfirmandforældre. – Tiden for konfirmationer nærmer sig hastigt, så det er godt at mødes med forældrene og få talt om konfirmationen. Vi får også sunget de salmer igennem, der skal synges til kofirmationen. Det er altid rart at være lidt forberdt. Jeg plejer at servere en kop kaffe og en eller anden småkage købt i Netto eller Føtex. Men har i år besluttet, at det skal være anderledes 🙂 Og det er her denne opskrift kommer på banen.

Jeg har fået opskriften af en god bekendt – som velvilligt gav mig den. Det var en ret stor portion – faktisk til en hel bradepande. Så den er blevet gjort en hel del mindre – og her lavet som en prøve. Og den smager godt. Så det er bare at gå i gang med en større portion en af de nærmeste dage.

Brownies – kun med kakao 🙂

  • 50 gr. smør
  • 1 æg – lagt af en nysgerrig høne
  • 1½ dl. sukker
  • 3/4 dl. mel
  • 2 spsk. kakao
  • 1 tsk. vaniljesukker (gerne hjemmelavet)
  • en anelse salt
  • 25 gr. grofthakkede nødder ( hasselnødder, valnødder, cashewnødder eller ….)

Smelt smørret og lad det køle af. Pisk æg, sukker og vaniljesukker godt. Tilsæt det smeltede smør og pisk grundigt.

Sigt mel og kakao og vend det forsigtigt i dejen sammen med en anelse salt.

Hæld dejen i en form ( 18 x 18 cm) beklædt med bagepapir. (Jeg havde valgt en form var lidt for stor, så kagen er lidt for flad)

Slut med at drysse kagen med nødderne – de kan udelades, hvis man synes.

Kagen bages ca. 15 – 20 minutter ved 175 grader. Endelig ikke for længe, den må gerne være en anelse sej inden i. Køler af i formen, før den skæres i små firkanter.

Nu hedder min blog jo “Bagning med Budget mm” – og her må siges at være en værdig repræsentant for netop det navn. Let at bage, enkle ingredienser til meget fornuftige priser 🙂

Så det er bare om at gå i gang – så er der lækre kakaosnitter til kaffen.

God mandag – selv om den tegner til at blive lidt tåget, her set gennem mit vindue.

Jette