Jeg ved godt, at overskriften ikke er så interessant 🙂 Men når der skal laves bryllupskage med lækkert fyld – så skal der jo noget i fyldet 🙂 Og hvad der kan laves på forhånd, sparer lidt tid, når selve projekt bryllupskage tager fart.

Så på den her tid, hvor der er modne bær i haven og flere til salg i boder, så er der blevet kogt puré i weekenden. Jeg har besluttet, at min kage skal fyldes med bærmousse – og altså ikke kun en slags bær. Men hvor fællesnævneren netop er “bær”: jordbær, solbær og hindbær.

Det har været lidt hyggeligt at gå og plukke bær, som jeg havde et helt bestemt mål med 🙂

Bærpuré

500 gr. bær

ca. 100 gr. sukker

evt. en vaniljestang

Flæk vaniljestang og skrab kornene ud – og bland det hele med sukker og bær i en gryde. Her må det gerne stå og trække et par timer. Det dufter så godt 🙂

Bringes i kog, og koger ca. 5 minutter ved svag varme og under låg.

Afkøler lidt før det blendes – eller kommes i en foodprosessor. Når puréen er jævn, hældes den i en bøtte og stilles i køleskab, eller kommes i fryseren. Det kom min, og venter nu kun på at dagene går 🙂

Men inden den røg i fryseren nåede jeg lige at få lidt til morgenmad 🙂 Farven er der ikke noget at udsætte på, og frisk i smagen var det også.

Må din dag blive farverig og dejlig.

Jette