Korsæsonen er ved at være slut for i år. Det er fint nok, nu hvor aftnerne bliver længere og lysere, og det er tid til at være ude.

Jeg havde lovet at bage kage til i går. Og selv om jordbærene ikke er fremme endnu, så blev det en jordbærtærte. De ser altid festlige ud, og smager nu godt. Men ikke helt som når det er juni, sol og sommer 🙂

Jordbærtærte (8 pers)

Mørdej

200 gr. mel

100 gr. smør

50 gr. sukker

1 æg

evt. lidt koldt vand

Smør smuldres i mel og sukker og samles med ægget og evt. lidt koldt vand. Lægges på køl, mindst en time. Rulles ud og en tærteform (ca. 25 cm i diameter) beklædes med dejen.

Mazarinmasse

100 gr. sukker

100 gr. smør, blødt

75 gr. marcipan, revet

3 silkehønseæg (eller 2 almindelige)

50 gr. mel

Alle ingredienser røres/piskes let sammen, og kommes ovenpå mørdejen. Kagen bages ca. 30 minutter ved 175 grader, til den er pænt gylden på toppen. Fordel evt. 30 gr. hakket mørk chokolade på den nybagte kage. Chokoladen smelter og smøres ud på kagen. Afkøler helt.

Vaniljecreme

1½ dl. mælk

1 æg

2 spsk. sukker

½ vaniljestang – korn herfra

1 spsk. maizena

Alle ingredienser kommes i en gryde og bringes langsomt i kog, mens der piskes. Når cremen har kogt omkring et minut hældes den i en beholder og afkøles. Dæk overfladen med vitawrap, for at undgå kondens. Inden cremen bruges foldes flødeskum af ½ dl. fløde i.

Pynt

400 gr. jordbær

2½ dl. piskefløde

Fordel cremen på den afkølede kage, og pynt med jordbær i skiver. Langs kanten pyntes med flødeskumstoppe.

Værsågod 🙂 så er der lækker tærte.

Jeg havde lavet dobbelt portion i går, så der var kage til alle kormedlemmer 🙂 Der var endda lidt i overskud, så om lidt får graverne tærte til formiddagskaffen. Og jeg bliver opdateret om livet på kirkegården, det er nu ret så hyggeligt.

God tirsdag.

Jette