Til foredrag – altid ny inspiration

Ole og jeg var til foredrag i aftes. Det holder jeg meget af, og langt de fleste gange så går man opløftet fra et foredrag. Nye tanker, ny inspiration og nye vinkler – alt sammen noget man så selv kan tænke lidt videre over bagefter.

Og dette at møde mennesker i den virkelige verden – det er også altid interessant. Så gennem tiden har jeg været til ret mange foredrag 🙂

I går var det Lene Skrumsager Møller, som fortalte om hendes projekt hjemme i haven. Fra græsplæne til grøntsagsmark. Og titlen var helt bogstaveligt ment. Græsplænen var blevet lavet om til en grøntsagsmark, hvor der nu blev dyrket et væld af forskellige grøntsager. Ud fra dogmereglerne, at det skulle være naturvenligt, miljøvenligt og klimavenligt. Men mest af alt skulle – det være hyggeligt og rart. At være i haven skulle være en positiv oplevelse og ikke noget man gjorde, fordi det nu skulle gøres.

Og dermed også sagt, at man kan fint begynde med et lille projekt – det behøves ikke være hele plænen, der skal laves om i første omgang.

Billedet viser før og efter i Lenes have. Og illustrerer meget fint, at det er da sjovere at være ude blandt grøntsager og bærbuske, høns og ænder end at kigge ud på en flad græsplæne. Der sker i hvert fald mere på billede to.

Lene Skrumsager har skrevet en bog med samme titel, som foredraget havde. En spændende bog, der blandt andet kan lånes på biblioteket.

I Lenes have blev der nærmest ikke gravet og luget. Der blev til gengæld brugt masser af kompost, hestemøg og organisk jorddække. Hun er i øvrigt nok mest kendt for at lægge kartofler i tang eller ålegræs. Det viste hun engang på tv til Søren Ryge.

Selv om jeg ikke har en køkkenhave, så skal jeg vist ud at finde et lille stykke jord og gøre det klar med kompost og andet godt, og så se, om jeg ikke kan få gang i en squash, nogle jordbær eller noget helt tredje.

Det er altid inspirerende at lytte til og møde mennesker, der brænder for en sag. Og lige her gælder det: “Hvorfor blive inde, når alt håb er ude!”

God onsdag.

Jette

Forrige indlæg

Første forsøg med dåbskage

Næste indlæg

Sommerhuset er solgt

2 Kommentarer

  1. Lene Skrumsager Møller

    Tak for at dele oplevelsen Jette

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal