Det er ikke så almindeligt at fejre sin bils fødselsdag 🙂 Men på onsdag er det præcis 10 år siden, at jeg trillede ud over kantstenen og var blevet den lykkelige ejer af en Audi A1. Jeg havde sat mig ind i en spritny, velduftende og lækker bil.

Jeg havde altid drømt om at få en Audi, og da den gamle Ford, som efterhånden var blevet 16 år, ikke kunne mere, så gik drømmen i opfyldelse.

Og jeg har nydt at køre i den lige siden. Og der er blevet kørt mange kilometer i den. Tallene afslører det. Billedet er i øvrigt lidt sjovt – med de mange nuller og femtaller – og 365, som hver af årets dage 🙂 Jeg har før vist et billede som dette, det kan du se her.

10 år – skal jeg så ikke have en ny bil? Nej. Som i slet ikke. Det troede jeg vist engang. For det har ellers været den opfordring, der har lydt, at skifte gamle biler ud med en nyere model – af hensyn til CO2 aftrykket. Og der er helt sikkert kommet biler, der kører længere på literen end min lille bil gør. Men den gør det nu meget godt alderen i betragtning – i gennemsnit ca. 19 km/liter. Og hvis man så tager i betragtning, hvor meget CO2 det kræver at fremstille en ny bil – så synes jeg, det er bedre at køre i den gamle udgave, til den er helt færdig. Og det er den slet ikke endnu.

Den er netop blevet synet og har fået det fineste mærke i forruden 🙂 Og gennem alle årene er den blevet tjekket og repareret og talt pænt om. Og hver gang en pære lyser orange i instrumentbrættet, så finder bilen næsten selv vej ned til mekanikeren – for lys i lamper i bilen, det er ikke en god ting. 

Så jeg fejrer rund fødselsdag sammen med min bil, og glæder mig over trofast følgeskab. Skal den engang skiftes ud – så bliver der tænkt i andre alternativer. El eller hybrid, eller hvad der nu er fremme på det tidspunkt. Men det ligger nogle år ude i fremtiden. Den lille grå bil og jeg, vi fortsætter ud af landevejen.

God mandag.

Jette