Eller i hvert fald næsten 🙂 Det er sĂĄ sjældent, at jeg følger en opskrift til punkt og prikke, men den er super god at have som vejledning og anvisning. 

SĂĄdan er det ogsĂĄ gĂĄet denne gang – men udgangspunktet er denne opskrift. Jeg har lavet portionen lidt mindre og reduceret en anelse i sukkermængden. Men ellers er den pĂĄ linje med originalen 🙂

Fuldkornskiks (15 stk.)

100 gr. mel

40 gr. grahamsmel

65 gr. smør/margarine

50 gr. farin

½ tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

1-2 spsk. koldt vand

Alle ingredienser – undtaget vandet – kommes i en skĂĄl og smuldres godt sammen. NĂĄr det hele er fint delt samles dejen med lidt koldt vand. Dejen kan lægges pĂĄ køl, men du kan ogsĂĄ godt rulle den ud med det samme. Jeg brugte min fine rulle med mĂĄlebĂĄnd, sĂĄ dejen blev præcis 4 mm tyk. En helt almindelig rulle kan gøre det samme 🙂 Jeg udstak kiksene med en fin udstikker i træ, som jeg har fĂĄet af min søn – købt i Den gamle By i Aarhus. Men mindre kan ogsĂĄ gøre det. En helt almindelig udstikker eller et glas gør det samme 🙂 Kiksene sættes pĂĄ en plade og bager ca. 9 minutter ved 190 grader. Jeg lod dem køle af pĂĄ pladen, og da de blev kolde kom de i en kagedĂĄse.

Jeg synes, de smager dejligt 🙂 Men de minder nok mere om en smĂĄkage end en kiks. Det er nu ogsĂĄ underordnet – de er gode til en kop kaffe eller hvis man lige mangler noget at tygge pĂĄ. 

Det er en dej, der er rimelig let at arbejde med og ingredienserne er ofte i køkkenskabet, så det er bare at komme i gang, hvis kagedåsen er tom. Det var min 🙂

God onsdag.

Jette