Eller i hvert fald næsten 🙂 Det er så sjældent, at jeg følger en opskrift til punkt og prikke, men den er super god at have som vejledning og anvisning. 

Sådan er det også gået denne gang – men udgangspunktet er denne opskrift. Jeg har lavet portionen lidt mindre og reduceret en anelse i sukkermængden. Men ellers er den på linje med originalen 🙂

Fuldkornskiks (15 stk.)

100 gr. mel

40 gr. grahamsmel

65 gr. smør/margarine

50 gr. farin

½ tsk. bagepulver

1 tsk. vaniljesukker

1-2 spsk. koldt vand

Alle ingredienser – undtaget vandet – kommes i en skål og smuldres godt sammen. Når det hele er fint delt samles dejen med lidt koldt vand. Dejen kan lægges på køl, men du kan også godt rulle den ud med det samme. Jeg brugte min fine rulle med målebånd, så dejen blev præcis 4 mm tyk. En helt almindelig rulle kan gøre det samme 🙂 Jeg udstak kiksene med en fin udstikker i træ, som jeg har fået af min søn – købt i Den gamle By i Aarhus. Men mindre kan også gøre det. En helt almindelig udstikker eller et glas gør det samme 🙂 Kiksene sættes på en plade og bager ca. 9 minutter ved 190 grader. Jeg lod dem køle af på pladen, og da de blev kolde kom de i en kagedåse.

Jeg synes, de smager dejligt 🙂 Men de minder nok mere om en småkage end en kiks. Det er nu også underordnet – de er gode til en kop kaffe eller hvis man lige mangler noget at tygge på. 

Det er en dej, der er rimelig let at arbejde med og ingredienserne er ofte i køkkenskabet, så det er bare at komme i gang, hvis kagedåsen er tom. Det var min 🙂

God onsdag.

Jette