Jeg sad og tænkte på, hvad der kunne være muligt at servere til en kop kaffe efter en aftengudstjeneste skærtorsdag aften.

Jeg har for mange år siden bagt et brydebrød – det så sådan ud. Men i dag har jeg bagt et, der har mindre boller og så med fyld.

Brydebrød med fyld

10 gr. gær

2 dl. koldt vand

1 tsk. groft salt

1½ spsk. olie

50 gr. grahamsmel

ca. 200 gr. hvedemel

Fyld:

1 tsk. af hver: oregano, basilikum og persille (eller hvad du nu har)

25 gr. parmesan

2 spsk. olie

Lav en helt almindelig gærdej og lad den hæve nogen timer. Dejen rulles ud til et rektangel og fyldes fordeles oven på. Så rulles dejen forsigtigt sammen til en roulade og der skæres tynde skiver, som foldes/rulles lidt og lægges tæt i en lille bradepande (eller en tærteform ca. 18 cm i diameter). Formen har bagepapir i bunden – der dryppes eventuelt lidt olie på papiret, inden dejen kommes i. Drys evt. lidt sesamfrø på toppen (det glemte jeg :-)). Efterhæver mens ovnen varmer op til 225 grader, så bages brødet i ca. 15 minutter.

Køler af i formen – og så har du et brød, der er lige til at bryde i stykker og nyde til maden – eller et glas vin 🙂 Eller en kop kaffe, som det sker efter gudstjenesten skærtorsdag. Jeg tænker, at brødets smag godt kan minde lidt om smagen i det brød, Jesus brækkede i stykker og delte med sine disciple den sidste aften, han levede.

Mit brød er lidt lyst i det – det kunne godt have tålt et par minutter mere i ovnen 🙂

Dagene lige nu er lidt fyldt med taler og prædikener, der skal skrives – det er der intet nyt i, når man er præst i påsken. Og det er en dejlig tid at være i kirke på. Og salmerne vælger næsten sig selv – som julens salmer dukker op – sådan også her, som perler på en snor. Og teksterne er velkendte og forskellige – hver dag har sit præg.

Men midt i alle tankerne så er det så skønt, lige at holde en halv times pause og flytte masker fra en pind til en anden 🙂 Det giver ro i hovedet.

God weekend.

Jette