diva hund kage kage hindbær blåbær sommerhus træ natur

Måned: januar 2024 Side 1 af 2

Der er kommet skillevægge :-)

Det handler stadig meget om husbyggeri 🙂 Men det er nok heller ikke så underligt – det er et stort projekt, som tager meget tid – også selv om der er gode folk til at lave langt det meste.

Ole saver lister til brug i garagen

Hurra for Den blå Avis

Jeg havde for år tilbage aldrig troet, at jeg ville blive en, der sad og søgte på ting på Den blå Avis 🙂 Men sådan ændrer ens indstilling sig sommetider hen af vejen. Og selv om jeg ikke køber så meget genbrug – så er der efterhånden en del i huset, som er købt den vej. Og dermed har ting fået et nyt og længere liv. Den tanke synes jeg godt om.

Det begyndte med sommerhuset. Her var genbrugstanken en del af idéen bag, så der blev kørt land og rige rundt for at hente stole, porcelæn og små kommoder. Men det lykkedes – sommerhuset blev indrettet og endte med at være et vældig hyggeligt sted at opholde sig.

Nu er det så næste projekt – det lille træhus i Jelling. Og med et grundplan på 112 m2 så skal hvert indkøb overvejes 🙂 Og der er jo også noget fra tidligere som skal med over i det nye hus.

Så langt er projekt hus nået

Og sagt med det samme – umiddelbart ser det nok ikke ud af så meget. Men jeg er nu ret glad – for det er lunt og rart at være i huset – sammen med al værktøjet, det sidste isolering, gipsplader og masser af søm og skruer 🙂

Sidste indlæg om huset var tilbage i december, så lidt er der trods alt sket.

En hynde i patchwork

Da jeg byggede sommerhus, tog det også lang tid – og i ventetiden blev der handlet og købt ind, og syet tæpper og hynder til brug i huset. Det var en god måde at nærme sig huset på, og vænne sig til at være sommerhus ejer.

Det er jeg jo ikke længere – men nu venter vi så på, at det nye hus i Jelling bliver færdigt. Og det tager bestemt også sin tid – så der er fin tid til at handle ind og nu også sy en hynde til brug på terrassen.

Jeg har stadig mange stofrester – som ofte fortæller en historie, og en del af dem er nu klippet i strimler og syet sammen – så de til sidst ender som et betræk til en lille hynde. Vi har købt en tralle bænk i fsc træ, som endnu ikke en gang er samlet – men det er altså ingen hindring for ikke at kunne sy en hynde 🙂

Den er ikke færdig endnu – så det er kun et projekt på vej du ser her. Men jeg hygger mig undervejs, og glæder mig til sommer og en stund på en ny terrasse, og en hynde fyldt med glimt fra tidligere tider. Det er drømmescenariet.

På en smuk vinterdag.

Jette

Til Strikke workshop

Min svigerinde er super dygtig til at opdage spændende strikke-events 🙂 Og derfor var hun og jeg til strikke workshop i weekenden. Og det er altid givende at møde nyt inden for ens interesse område.

Denne gang handlede det om multipatent – en måde at strikke mønster på, hvor der bruges flere farver, men der strikkes altid kun med en farve. Det gør det lidt lettere at håndtere.

At være mormor :-)

Det er virkelig en dejlig titel at være blevet indehaver af 🙂 Og ikke mindst at være så priveligeret, at jeg næsten hver uge har mulighed for at være sammen med barnebarnet.

Selv om jeg har tre børn, og dermed skulle tro, at jeg har i klar erindring, hvordan de var som helt små – så er meget blevet glemt i hverdagens travlhed. De år med små børn gik så hurtigt.

Men nu er der mere tid. Eller også er jeg blot mere opmærksom nu og skal heller ikke nå så meget. Der er ikke arbejde, vasketøj, dagpleje, transport og aftensmad der hele tiden skal jongleres imellem. Nu kommer jeg – og er.

Går ture, tømmer opvaskemaskine med hjælp af små ivrige hænder, læser bøger og lytter til mange nye ord 🙂 Opdager verden igennem barneøjne.

Forleden var det ordet helikopter, der blev øvet. Også ordet gulerod er hun glad for at sige. Og det lyder så sjovt og fint, når hun prøver at få alle bogstaverne til at hænge sammen 🙂

At være mormor er en glæde og en velsignelse – og ingen selvfølge. Så taknemmeligheden er stor.

Jeg glæder mig til næste besøg 🙂

God weekend.

Jette

Grønkålstærte

Forleden fik jeg købt grønkål – og lavede chips af nogen af dem. Men den sidste del skulle i en tærte. Det blev til denne ret lækre tærte, som jeg godt tror kan kaldes lidt sund 🙂

Den lange ingrediensliste må ikke snyde – der kan tilføjes og ændres lidt, alt efter, hvad dit køleskab og køkkenskuffe lige indeholder. Og der er som altid lidt groft mel i tærtedejen – jeg synes, det er så godt at have lidt at tygge på.

Grønkåls chips

På indkøbsturen forleden faldt jeg over en pose grønkål med en gul sky på 🙂 Altså grønkål, som var sat ned, og havde kortere holdbarhed. Men nu er grønkål rimelig robust, så det blev først i går, at jeg fik åbnet posen. Og der var meget fint grønkål i den.

Jeg skyllede det hele og fjernede et par gule og lidt vel slatne grønkål (som ryger på komposten) – resten blev delt. Den ene portion blev til chips, den anden skal bruges i en tærte i morgen.

Grønkåls chips smager dejligt. Og er virkelig nemme at lave. Jeg spiser dem som de er – men vi brugte også nogen af dem som topping på en lækker tomatrisotto.

Grønkåls chips

100 gr. grønkål – de groveste ribber er fjernet

1 spsk. rapsolie

et nip salt

lidt peber

Kom det hele i en skål og vend godt rundt, så olien fordeles. Hæld så det hele ud på en plade med bagepapir og fordel det – bages ved 225 grader ca. 7-8 minutter. Hold øje, for det går stærkt.

Mine grønkål var ret forskellige i størrelse, men selv de grønne på billedet var rimelig sprøde i det. Så lækkert 🙂

Og midt i de her meget kolde dage, da er det godt med nogle chips 🙂 Og her er nogle, der vist næsten er sunde.

God mandag.

Jette

Hellig tre kongers brød

Julen er definitivt ved at være forbi for denne gang. I dag får jeg pakket det sidste julepynt ned og siger tak for denne gang – og glæder mig til at gense det igen. Forhåbentlig i det nye hus 🙂

På vej på loftet – med et kærligt på gensyn 🙂

Men i aften er det Hellig tre Kongers aften, og her kunne man brænde det trearmede lys ned – hvis man lige har sådan et. Eller man kan spise et Hellig tre Kongers brød.

Jeg satte i gang i går, og nu er brødet blevet bagt. Det kommer dog også med i Genbrugsbutikken i eftermiddag – her vil det gøre god gavn til kaffen. Det lykkedes mig denne gang at få en nogenlunde rund “kongekrone” – jeg havde sat en rund metal form midt i brødet, så dejen holdt sin form.

Nu dufter det dejligt af nybagt brød 🙂 Og ovenpå julens slik og kager, så er det så fint med noget godt brød.

Og sådan har vi fået taget hul på 2024 – og den første uge i det nye år. Indtil videre har det været et lidt vildt bekendtskab, sådan rent vejrmæssigt. Nu må det godt blive lidt lunere igen 🙂

God weekend.

Jette

Det vil jeg gerne i 2024

Sidste år skrev jeg en liste over ting, jeg gerne ville i løbet af det kommende år. Og det var sjovt at se tilbage på, hvad nåede jeg, og hvad jeg stadig har til gode. Eller er det bare ikke så interessant længere? Men jo – de manglende ting på listen er stadig spændende, så mon ikke jeg en dag når at få dem opfyldt.

Men nu har jeg lavet en ny liste – for 2024 – i tilfældig rækkefølge:

Side 1 af 2

Powered by WordPress & Theme by Peter Rosendal